Frisyrtips för långt hår

 

Vård u0026 amp; Underhåll

Håll ett långt hår friskt kräver några extra steg och specialdesignade stylingprodukter. Dess extra vikt drar ner hårsaxeln, vilket gör den benägen att brytas. Använd ett schampo och balsam med förstärkning av proteiner, utformade speciellt för att skydda växande trådar (flera drogbutiker har långa hårspecifika formler). Gör regelbundna besök på salongen för att få dina ändar trimmade. Många kvinnor med långt hår undviker detta steg, men halvtimme trimningar rekommenderas varje månad. Det kan verka kontraproduktivt, men ju oftare du trimmer långt hår, desto friskare blir det --- och friskt hår växer snabbare än skadat hår.

Subtle Frizz

I modevärlden har det varit en ökande reaktion mot stick-rakt, extremt slankt hår. Som Vogue s Sally Singer rapporterade i juni 2009-problemet, återupptäcker designers och frisyrer en mjukare, mer naturlig silhuett som omfattar lite frizz. De stylister hon intervjuade rekommenderar förtjockande lotion, U-formade hårnålar och klimatkontroll stylingspray för att ge håret ett mjukt, lite rörigt utseende.

För att skapa denna stil, börja med justtvasket hår. Spritz fuktigt hår med styling spray för att ge den lite textur och hållkraft. Separat hår i sektioner, rulla de här sektionerna i bullar och säkra dem med bobby-pinnar. Tunt hår kan kräva endast två sektioner (tänk pigtails), medan tjockt hår antagligen behöver så många som fyra sektioner. Håll sektionerna tillräckligt små så att håret inte tar timmar att torka. När håret är helt lufttorkat, unpinera varje sektion och fingerkamma det lätt. Separera några klumpar och scrunch lätt med ett glansförstärkt serum.

Krullar utan skada

De flesta krullarna är skapade med uppvärmda stylingverktyg som krulljärn eller krusningsjärn, men långt hår är särskilt benägen för värmeskador. Om möjligt, behåll din användning av dessa verktyg till ett minimum och använd alltid en skyddande stilprodukt för att skydda ditt hår mot dessa apparaters blåsvärme. (Värmeaktiverade inloppskonditioneringsmedel kan göra underverk på torra, reporiga strängar.) Följ noga stressande styling med en vecka djup balsam, hårmask eller varm oljebehandling .

Rullar är ett långt hälsosammare alternativ för att skapa lock. Skumkärnans mjuka rullar är mjuka på ditt hår och fungerar bra om du har minst 6 timmar att sova på dem. De är mycket mindre skadliga än hetrullar eller kardborrband, och de kommer i olika storlekar för att enkelt rymma långt hår. Rulla inte dem för hårt - Om du lägger för mycket på dina bräckliga trådar, kan håraxeln snäppa. När du väl har tagit bort rullarna, smutta lätt på dina krullar för att separera dem och sprida en dime-stor mängd silikonbaserad glättande lotion i dina ändar. Långt hår är en traditionell symbol för kvinnlighet. För kvinnor med långt hår kan deras flytande lås vara ett överraskande mångsidigt mode tillbehör. Även om långt hår kräver extra omsorg och underhåll, gör de oändliga alternativen när det gäller styling det roligt och modernt. Från lösa vågor till änglarna är det ingen gräns för vad du kan göra med långt hår.