Hur man avlägsnar håret smärtfritt

 

1.

Vattna ner håret med spjällspray eller vatten. Var generös med den. Detanglersprutan fungerar bättre än vatten, men det är lätt att få barnet en kam och docka så att hon kan avlägsna hennes barns hår medan du gör henne (eller hans - alla mina barn hade vildt hår).

2.

Håll en del av det rörliga håret mellan huvudet och de sammanfogade ändarna. Stram näsan för att försäkra dig om att dragningen som du kommer att göra på de trassliga ändarna inte kommer att märkas i hårbotten.

3.

Börja i slutet av hår, applicera mer detangler spray eller vatten efter behov, kamma ut små delar av tanglarna. Dra inte. Sätt i kammen i håret nära slutet och kamma ut, lyfta det upp och ut igen om det blir fångat. Rörelsen är som att raka i trädgården. Vid nästa pass, börja ännu närmare slutet, upprepa tills du kan kamma ut håret smidigt.

4.

Upprepa steg 2 och 3 över huvudet, avlägsna alla tangles. Att sjunga, leka ansiktsspelen i spegeln eller ha speciella leksaker bara för den här uppgiften kan alla hjälpa barnet att stå tålmodigt och lyckligt. Du kan behöva starta, ta en paus och återvända till uppgiften på några särskilt dåliga hårdagar. Öva var försiktig och tålmodig och ditt barn lär dig att njuta av denna lilla rutin på nolltid.

Tips och varningar

  • Varje nu och th sv, byt roller och se hur det känns. Du kommer att lära dig om förtroende, tålamod och varför smärtfri avskräckning är nyckeln.
  • Undvik att förlora ditt humör eller dra på ditt barns hår. Ta bara en paus i stället. Ett barn som fruktar eller fruktar att ha håret gjort kommer att krångla och kämpa för att göra det svårare varje gång.
  • Tovor. Snarls. Knop. Oavsett vad du kallar dem, det gör ont när ditt hår är allt fastnat. De värsta fallen verkar alltid slå små barn och deras fina hår, så det är allt viktigare att kunna avlägsna de små låsningarna snabbt och smärtfritt.