Hur man behandlar peeling cuticles

 

1.

Vad orsakar peeling cuticles?

Ragged, peeling cuticles finns vanligtvis i två situationer. Den ena är när nagelsnickorna har blivit torra och fuktfria, vilket får dem att skala och spricka. Cuticles kan också bli skadade när de 'klipps för nära med sax, särskilt sax som inte har blivit ordentligt steriliserad. Eftersom kutiklet är skadat kan det bli mottagligt för infektion med svamp eller bakterier som kan manifestera sig som skalning av kutiklet och i vissa fall smärta och rodnad.

2.

Vad kan du göra om detta tillstånd?

Om du helt enkelt har peeling cuticles utan tecken på svullnad, rodnad eller smärta, kan du kanske behandla dem med en fuktgivande nagelkropp som appliceras flera gånger om dagen tills avskalningen sjunker. Om detta inte fungerar kan du försöka applicera en anti-svampkräme mot skönhetsområdet i fem till sju dagar. Om symtomen inte löser sig med dessa terapier, ska du se din läkare. Om du har rodnad, smärta eller svullnad i någon av dina naglar, kan du få en bakteriell infektion som behöver antibiotikabehandling. Kontakta i så fall din läkare omedelbart. I vissa fall kan infektioner i nagelbandet vara allvarliga, särskilt om du har diabetes eller ett underliggande immunproblem.

Hur kan du förhindra att du sköljer nagelbitar i framtiden?

Det bästa sättet att förebygga detta problem är att undvika att klippa dina naglar med sax. Om du har naglar i en salong, se till att de instrument de använder är steriliserade. Be operatören att använda nya verktyg som hon tar bort från paketet om du är osäker. Några nagelsalonger är skyldiga att skimping på lämpliga sanitetsförfaranden.

4.

Om du gör det dina egna manikyr hemma, istället för att använda saxar för att trimma dina nagelband, använd en ren apelsinpinne för att försiktigt trycka tillbaka naglarna. Följ upp med en applicering av fuktgivande nagelkräm. När du utsätter dina händer mot vatten, applicera en rik handkräm och sätta på ett par handskar för att skydda dina händer. Varmt vatten kan torka dina naglar ut mycket snabbt. Undvik tendens att arbeta med dina naglar för ofta. Detta kan orsaka irritation och göra problemet värre.

När du tittar på dina händer tycker du om deras utseende eller är du förvånad över att se ragged cuticles som börjar skrälla? Händerna säger mycket om dig. Du kan ofta berätta för en persons ålder och till och med få en uppfattning om deras yrke genom att titta på sina händer och naglar. Om du vill sätta dina bästa fingrar framåt är det viktigt att ge en liten TLC till de skalande naglarna.