Hur man berättar en diamant från en kubisk zirkoniumoxid

 

1.

Lägg en liten tidning efter stenen. Om du kan läsa tidningen genom stenen är det inte en riktig diamant. Diamanter har inre fasetter som påverkar deras genomskinlighet.

2.

Skrapa en bit glas med stenen. Riktiga diamanter är oerhört hårda och kommer att repa glas medan kubiska zirkonier inte kommer att göra det. Var medveten om att vissa syntetiska stenar kan producera små repor, så lita inte på det här testet ensamt.

3.

Andas på stenen som om du försökte tona upp en Diamanter är inte kapabla att hålla värme, så om dimman inte rensar omedelbart är inte stenen äkta diamant.

4.

Väg stenen mot en bekräftad diamant av samma karat. Diamanter väger mindre än cubic zirkonier, så om de två stenarna är äkta diamanter kommer de att ha ungefär samma vikt.

Kubisk zirkoniumoxid är ett syntetiskt material som i det blotta ögat kan vara nästan oskiljbart från en äkta diamantsten. När du spenderar en stor summa pengar på smycken är det viktigt att veta att det du köper är en äkta diamant. Det finns några enkla sätt för den dagliga shopparen att berätta skillnaden mellan en cubic zirconia och en diamant .