Hur man blandar essentiella oljor med en bärolja

 

1.

Besök en butik som erbjuder kallpressade bäraroljor. (Oljor behandlade med värme kan förlora sina terapeutiska fördelar.) Apotekare och hälsoaffärer bär ofta dessa oljor och erbjuder en omfattande samling, bland annat söt mandelolja, avokadoolja, grapsolja och aprikoskärnolja. Carrieroljor varierar i doft, men det vanligaste som används är mandelolja. För en subtil doft som går med en mängd eteriska oljor, använd mandelolja eller jojobabärolja. Vissa bäroljor har ingen doft, men de flesta har en liten nötaktig arom, så experimentera med olika blandningar för att hitta en som fungerar för dig.

Blanda dina bäraroljor med väsentliga oljor från samma kategori. Kombinera citrus dofter, som citron och apelsin, kryddiga dofter, som kanel och muskotnöt, orientaliska dofter, såsom patchouli och ingefära, eller blommiga dofter, som jasmin och lavendel. Prova att blanda en blommig doft med en kryddig, citrus eller trä doft.

3.

För en doft som gör ett uttalande, gör en 20 procent utspädning genom att tillsätta en droppe eterisk olja för varje fyra droppar bäraroljan. För en mer subtil doft, skapa en 10 procent utspädning genom att lägga en droppe essentiell olja för varje nio droppar bärolja.

4.

Förvara blandningen i en lufttät glasbehållare och håll dig på ett lugnt läge av direkt ljus. När du är redo att använda, applicera bara några droppar på pulspunkterna på kroppen eller massera i en storlek i dime-storlek.

Tips och varningar

  • Testa blandningar på en liten fläck av huden 24 timmar före användning för att säkerställa att det inte finns någon hudirritation eller allergisk reaktion. Undvik att blanda några eteriska oljor med mineralolja, som klämmer fast porerna och förhindrar absorptionen av den eteriska oljan.
  • Eteriska oljor används under massage eller aromaterapi för avslappning och terapeutiska effekter. Carrieroljor utspädda eteriska oljor för att minimera sannolikheten för hudirritation. Carrieroljor också tillåter olja att sprida lättare på huden. Till skillnad från eteriska oljor, som härrör från växter och träd, pressas en bärolja från de feta delarna av nötter, frön och kärnor. Det finns olika typer av bäroljor med många olika dofter och egenskaper.