Hur man gör emaljerade koppar smycken

 

Hur man gör emaljerade koppar smycken

Välj en förskuren form av kopparplåt för ditt emaljerade hängsmycke eller använd en juvelers såg och skär ut en form Rengör ytan och kanterna på din valda form av kopparplåt genom att gnugga den med en fin fin stålull. Om du inte har stålull kan du använda skurpulver som Ajax och vatten. Objektet är att avlägsna alla spår av smuts och olja. Efter rengöring och torkning, hantera kopparet med en ren pappershandduk så att du inte överför olja från handen till koppar. Lägg ett mynt på ett halvt pappersark, och Placera den rena kopparformen ovanpå myntet.

2.

Vik och rulla sedan ut ett andra helt pappersark. Samtidigt håller du den finmaskiga siffran över det här veckade pappret Tryck försiktigt på ett ogenomskinligt emaljpulver i sikten. Observera att denna opaka eller bakre emalj helt enkelt är blandad emaljpulver som har lämnats över från tidigare arbete. Skjut försiktigt halv pappersark med din plana kopparbit ovanpå det veckade arket. Håll sikten över kopparstycket försiktigt på sidan av sikten medan du flyttar sikten fram och tillbaka över kopparet tills emaljens djup är ungefär som kopparstyckets tjocklek.

3. Placera försiktigt kopparformen på en trivet så att framstycket inte rör rörelsen. Lyft trivet med Enameling Fork och placera det i den varma ugnen som är ca 750-820 grader C. Efter ca en minut, när emaljen blir ljusorange och verkar kornig, använd Enameling Fork för att ta bort kopparstycket från ugnen Placera det på en värmebeständig yta tills det är kallt - ca 10 minuter.

4.

Tryck på det oanvända emaljpulveret på det veckade pappersarket och Krympa som en glid, sätt tillbaka pulvret till den ursprungliga flaskan av bakre emalj. Vänd bit över efter det har svalnat. Om det finns någon 'skala' eller missfärgning på koppar, rengör den un-emaljerade sidan med stålull igen. Följ samma procedur för att sätta genomskinlig emalj på framsidan av kopparstycket. Genomskinligt pulver tar lite längre tid att elda än det opaka pulvret. Om du inte tillåter emaljen att skjuta tillräckligt länge, blir det ogenomtränglig rödbruna istället för genomskinlig.

5.

Lägg till fler färger / lager på framstycket, skjut efter varje tillsats. Vanligtvis börjar med den ljusaste och mest transparenta färgen och arbeta mot de mörkare, opaka färgerna. Den slutliga avfyrningen kommer att vara lite längre än de andra för att säkerställa att alla lager smälts samman.

6.

Använd stålull för att polera av skalan på kanterna av kopparstycket . När det görs ordentligt kommer kanterna vara ljusa koppar. Du kan använda epoxitcement för att fästa skivan på en plattsidad pärla så att du kan bära den som ett hängsmycke, eller om du vill kan du fästa en pinne på biten för att bära den som en pinne.

< p>

Tips och varningar

  • Kom ihåg att ljusa transparenta färger vunnit 't visas i mörkare färger.
  • Om du har för avsikt att lägga en hoppring via disken , borra hålet före samlingen och gör det lite större än du tror att du behöver, eftersom vissa emaljpulver utan tvekan kommer att ackumuleras i öppningen.
  • Kopparstycken borde aldrig balanseras på punkterna i en trivet .
  • Kopparuppsamling är processen att smälta pulveriserat glas till en bit koppar med hög värme. Kopparbitarna kan vara i form av en fingerring eller skivor eller andra former som kan hängas som örhängen eller kopplas ihop med kopparhoppringar för att bilda armband eller halsband. Ibland är stiften fastsatta på baksidan av dessa emaljerade kopparstycken för att göra stift eller broscher. De kan också fästas på långa stiften för att bilda hattpinnar eller stiftstiften. Med träning kan emaljerade bitar vara ganska detaljerade och färgstarka.