Hur man gör enkla ansiktsmasker

 

1.

För oljig hud masha två mogna bananer i en liten skål. Lägg till en tsk. av honung och två tsk. av citronsaft till skålen. Blanda väl. Applicera ett tjockt lager i ansiktet och låt på i 20 minuter. Skölj med varmt vatten. Hud kommer att känna sig uppdaterad och fast. Använd en gång i veckan för att klargöra huden och förhindra finnar.

2.

Blanda en msk för normal hud. av grekisk yoghurt med en tsk. av honung. Applicera ett tunt skikt i ansiktet i 20 minuter för att tona och klargöra din hud. Skölj med varmt vatten. Hud kommer att känna sig mjuk och knirkig ren. För bästa resultat, använd masken en gång i veckan.

3. För torr hud, placera en skalad gurka, innehållet i en vitamin E-kapsel (använd en nål för att pricka en liten hål i kapseln och pressa ut oljan) och en tsk. av honung till en mixer. Pulsa tills blandat. Applicera ett tunt skikt mot ansiktet och låt det stå i 20 minuter för att lugna och hydrera. Skölj med kallt vatten. Hud kommer att känna sig föryngrad och tonad.

4.

För att mildra hud som är mörk eller fläckig, slipa två tsk. av havre i en kaffekvarn. Lägg i havre i en liten skål och blanda i en äggvita, en tsk. av honung och några droppar citronsaft. Applicera ett tjockt skikt mot ansikte för att lätta hudtonen. Skölj med varmt vatten. Hud kommer att verka lättare och känna tonad. Upprepa en gång i veckan.

5.

För att förhindra rynkor, skalla ett äpple och placera i en mixer. Tillsätt 1 tsk. citronsaft. Pulsa tills finpustad. Applicera ett tunt lager för att föryngra och strama huden. Skölj med kallt vatten. Hud kommer att känna sig ting och uppdateras. Upprepa en gång i veckan.

Tips och varningar

  • När du skapar hemlagade ansiktsmasker, undvik att använda matvaror som du är allergisk mot, eftersom de kan ha en Likartad reaktion på huden när den appliceras topiskt som vid intag.
  • Den som har känsliga hud- eller hudproblem måste vara mycket försiktig när man använder hemlagade ansiktsmasker. Villkor som rosacea kan till exempel bli inflammerad med sura eller slipande ingredienser.
  • Att piska upp en enkel ansiktsmask hemma är ett enkelt sätt att passa lite av bortskämdhet i din dag. De flesta ingredienserna finns i ditt kök. Att göra egna ansiktsmasker hemma är billig och fördelaktig för din hud. Beroende på om din hudtyp är torr, oljig eller kombination, använd olika ingredienser för att uppnå optimala resultat. Ansiktsförhållanden som kan dra nytta av hemlagad ansiktsmasker inkluderar missfärgad eller fläckig hud eller hud som för tidigt åldras från sol exponering. Hemmagjorda ansiktsmasker kan också lugna hårt, torrt och kliande hud.