Hur man gör kvinnors designer hattar

 

1.

Läs böcker om hattens historia. Förstå den historiska användningen av brims och utsmyckningar kan inspirera dig när du bestämmer dig för din egen design.

2.

Läs nutida modetidningar med de senaste hatttrenderna. Leta efter bilder som ger dig en närbild av den hatt du vill göra.

3.

Välj den hattstil du gillar bäst från historikböckerna eller tidskrifterna. Samla de material du vill införliva i den slutliga designen. Hattar kan vara gjorda av en massa material, varav några inkluderar halm, filt, papper, bomull och linne.

4.

Köp en huvudformad form för att forma hatten . En huvudformad form är en styrofoamform som har indragningar som representerar mänskliga ögon, näsa, öron och mun. Den huvudformade formen mimar nästan storleken på det genomsnittliga mänskliga huvudet. Använd den huvudformade formen som modell och för att hjälpa dig att forma hatten för en lämplig passform.

5. Skapa ett mönster som gör att du kan sammanfoga den slutliga produkten. Köp ett färdigt mönster eller kopiera ett mönster från en bok eller online. Skapa ditt eget mönster om du är en erfaren sömmerska; gör en utbildad gissning om proportionerna av den hatt som du vill göra genom att kontakta företaget och fråga om hattens dimensioner. Fråga en sakkunnig sömmerska till hjälp om du inte är bekväm att skapa ett mönster på egen hand, men vill ge det ett försök.

6.

Klipp ut materialet. Montera dem runt formen och sy. Använd en kraftig symaskin om du arbetar med ett tungt tyg, t.ex. känt. Hyr eller köp en symaskin om du planerar att göra många hattar.

7.

Lägg på utsmycken för att slutföra hatten. Utsmyckning kan variera från säsong till säsong, om fjäderplommon eller silkesband. Gör hatten unik genom att lägga till element i din egen stil.

Hattar skyddar människors huvuden från regn, snö och intensiv solljus. En brud kan ha på sig en hatt på huvudet för att hålla sitt slöja på plats. Politiker och underhållare bär dem för att göra sig synliga i en stor folkmassa. hattar, överväga att göra din egen. Forskning modern design idéer att göra hattar som är både eleganta och fashionabla.