Hur man väljer naturlig hudvård kosmetika

 

1.

Det finns ökande bekymmer om kemikalier och andra syntetiska ingredienser som finns i många kosmetiska produkter. Vem kan glömma den senaste uppenbarelsen att många läppstift innehåller bly? Det är inte bara smink som s under granskning men även fuktgivare och andra kroppsvårdsprodukter. Vissa moisturizers har testats och visat sig innehålla östrogener som lätt kan absorberas av huden, vilket potentiellt ökar risken för bröstcancer. Därför vänder många människor till naturlig hudvård kosmetika utan syntetiska kemikalier och farliga tillsatser. Överväger du att byta till naturlig hudvårdskosmetik? Här följer några riktlinjer för att välja säkrare kosmetika och kroppsvårdsprodukter.

Forskning först.

Anta det inte för att en produkt är märkt så naturlig att den är nödvändigtvis fri från tvivelaktiga ingredienser. Några av de produkter du hittar hos hälsokostaffärer och naturliga livsmedelsmarknader innehåller ingredienser som parabener, DEA, TEA och även dioxaner. Visste du att ett företag kan märka sin produkt som naturligt även om det bara har en naturlig ingrediens? Naturligt är inte nödvändigtvis synonymt med säkert. Det finns inte mycket reglering när det gäller vad företag kan lägga i hudvårdsprodukter och kosmetika så det är viktigt att göra egen forskning innan man köper någon naturlig hudvårdsprodukt. Om du vill ha en guide till vad som finns i kosmetika får du en kopia av 'En konsumentens ordbok för kosmetiska ingredienser'. Det är en bra referens för att bestämma vad som är illa i de kosmetiska produkter du använder.

3.

Leta efter produkter som är USDA-certifierade.

Förvånansvärt är även produkter som är märkta som organiska inte alltid fria från skadliga kemikalier. Enligt webbplatsen organic consumers.org, har flera ledande företag som producerar 'organiska' produkter har bedrivit vilseledande reklam. Flera organiska hudvårdsprodukter från företag som Whole Foods och Avalon testades och befanns innehålla dioxan, en potentiell cancer som orsakar föroreningar. Ett sätt att undvika överraskningar som detta är att välja kosmetiska hudvårdskosmetik som är certifierade av det nationella organiska programmet för USDA.

4.

Överväg att skapa din egen naturliga hudvårdskosmetik med hjälp av mat ingredienser.

Du kan göra säkra och tillfredsställande hudvårdsprodukter som ansikts- och kroppsvätskor, ansiktsskrubb, ögonkrämer, läppsvätskor, badoljor och andra produkter som använder naturliga ingredienser från ditt kylskåp som yoghurt , havregryn, ägg och majonnäs. Dessa produkter kan vara överraskande effektiva och är mycket billigare än produkter du köper i butiker. Du hittar massor av resurser för att göra det här, inklusive recept online. Inte bara kommer du att behålla din hälsa, du sparar pengar samtidigt.

5.

När du har utbildat dig själv och fattat beslutet att byta till naturlig hudvårdskosmetik, besök din lokala hälsokostaffärer och naturliga livsmedelsmarknader som har testare och prova några av produkterna. Om du vill göra din egen, börja experimentera i köket med naturliga recept. Du kommer säkert att hitta att du inte saknar stora varumärken så mycket som du trodde du skulle.

Om du är oroad över kemikalierna i din kosmetika, kanske du vill överväga att byta till naturliga hudvård kosmetika. Här är hur.