Lätta och billiga tips för att hantera torrt och fräscht hår

 

Hemlagad lösning

Placera 1 ägg, 1/2 kopp majonnäs och 1/2 kopp olivolja i en skål. Blanda dem ihop och sedan våt håret. Applicera blandningen i håret och låt det stå i en halvtimme. Tvätta det med din vanliga schampo och balsam. Detta kommer att återställa nödvändiga oljor till hårbotten, vilket kommer att resultera i hår som är fuktigt och mycket mindre krusigt. Det bästa med denna åtgärd är att det inte kostar dig någonting som du inte redan har i ditt hus.

Konditionering

Håll ditt hår konditionerat genom att använda ett inbäddat balsam efter varje dusch. Regelbundna balsam tvättas ut innan du kommer ut ur duschen, så ditt hår blir fortfarande torrt och krusigt. Genom att använda ett inloppskonditioneringsmedel kommer du att fukta håret och behålla det på så sätt. Tänk på en djup balsam en gång i veckan. Du kan hitta dessa djupa konditioneringssatser hos apotek eller varuhus. De är billiga och kommer snabbt att ge resultat.

Saker att undvika

Undvik att shampooa ditt hår dagligen. Detta är nästan garanterat att torka ut håret och lämna det fräckt. Tvätta håret en gång var tredje dag är allt som behövs. Undvik blåstorkare. Dessa är kända för att bidra till frizz och torrhet och leder till mer splittrade ändar än normalt. Ge dig själv en extra halvtimme på morgonen för att ditt hår ska torka naturligt.

Natt

Börja ta dina duschar på natten. Använd en tandkam i stället för en pensel, eftersom alla borsten på borsten kommer att göra att ditt hår blir krusigt. Braid ditt hår innan du lägger dig. Detta kommer att hindra att håret blir ojämnt i sömnen och slutar bli fräckt på morgonen.

Produkter

Använd en produkt som Alberto VO5 anti-frizz. Denna typ av produkt är professionell styrka, men prisvärd under $5. Tänk på att inte alla produkter som hävdar att reducera frizz gör faktiskt. Gå med ett betrodat namn, så länge det inte kommer med en hög prislapp. Lägg en dime-storlek av lösningen i handflatan och gnugga den å andra sidan. Kör båda händerna genom ditt våta hår och låt lufttorka. Frisigt hår blir mycket svårare att hantera när det också är torrt. Inte bara är krusigt hår oattraktivt, men det kan också känna sig obehagligt att röra. Du kan bli frestad att gå till en salong och spendera mycket pengar på dyra produkter som lovar att minska frizz. En bättre lösning är att använda några tips och tricks hemma som inte tar upp för mycket av din tid eller dina pengar.