Så här guidar du till hårborttagning

 

1.

Rakning är först på min lista, när du använder den här hårborttagningsmetoden, använd alltid nya rakhyvlar. Den bästa tiden att raka är när man tar ett varmt bad öppnar värmen från vattnet porer och mjukar håret vilket möjliggör en närmare rakning. Hållning används bäst vid avlägsnande av hår från din underarm, ben, mage eller bikini.

2.

Tweezing är en av de mot exakt hårborttagningsprocess och är bäst för snabba rengöringar eller små hårfält. Växling görs bäst endast på ögonbryn eller för att avlägsna stränghår som på något sätt dyker upp på andra delar av ditt ansikte. Denna hårborttagning görs med ett litet verktyg som kallas en pincett. Innan du sitter i ögonbrynen, rengör du runt pannaområdet med häxhaseln och plocka håret i riktning mot tillväxten. För att få en polerad målborste blickar uppåt och trimma överhårigt hår till få en snygg effekt.

En annan populär hårborttagning är vaxning vilket är när varmt vax används för att fånga och dra hår från roten. Växan sprids på huden där håret finns. Nästan en bomullsremsa placeras ovanpå håret, får svalna och dras sedan i motsatt riktning. Vaxning används bäst på ansiktet, underarmarna och bikiniområdena.

4. Threading är relativt ny i USA men är egentligen en gammal östlig övning som använder sytråd för att ta bort hår. Hur det fungerar är riktigt coolt, tråden snubblas snabbt runt de enskilda fingrarna, vrids och används att dra håret ut ur follikeln. Denna hårborttagningsteknik är mycket lättare på huden än att vaxa och mycket mer hygienisk. s mest använda för att ta bort håret från ansiktet som ögonbrynen, övre läpparna och hakan.

Sist och inte minst av den prisvärda hårborttagningsprocessen använder depilatorier som är, kemiska lösningar som löser upp håret. Den här metoden innebär att håret släpper ut på huden, väntar några minuter och sedan tvättas av. Dessa produkter finns i dina lokala apotek och kommer i form av en kräm- eller skumformel. håret bäst från ditt ansikte, mage, armar, ben och bikiniområden.

Användning av något av hårborttagningsstegen ovan är prisvärd men inte en permanent hårborttagningslösning, men de ge kortsiktig tillfredsställelse. När du är klar kommer du att lämna din hud mjuk, mjuk och felfri.

Tips och varningar

  • Efter hårborttagning, fuktar eller exfolierar huden din alltid. stötar och infallande hår som kan vara smärtsamma och oattraktiva.
  • Hårborttagning är en viktig del av vår skönhetsregim från ögonbryn till ben, underarmar och bikinilinjer. Idag har hårborttagning blivit mycket enklare med olika metoder. Smarta hårfria ben, perfekt välvda ögonbryn och en felfri bikinilinje kan alla vara uppnås när den bästa hårborttagningstekniken används. Belysning är det vanligaste och minst dyra sättet att ta bort oönskade hår.