Så här räddar du situationen när du köper den felaktiga läppfärgen

 

1.

Det kan hända att även den savvaste kosmetiska shopparen. Du väljer ut en ny läppfärg på kosmetikbänken eller apoteket. Det är den perfekta nyansen för din hudfärg. Men när du kommer hem och tillämpar det i ljuset av dagen inser du att det är fel. Detta kan vara ett vanligt problem om du köper läppstift från en apotek där rören är förpackade och testare finns ingenstans att hitta. Självklart ser skuggan på kartongförpackningen ut som vad som är inuti.

2.

När du förstår att din nya läppfärg inte fungerar, vad gör du ? Även om många kosmetiska räknare och apotekare kommer att acceptera avkastning även på kosmetika som har öppnats, är det här inte en universell politik, och du kanske inte vill gå till besväret att ta tillbaka det till affären. Finns det något sätt att rädda situationen? Möjligen. Här är några sätt du fortfarande kan använda den nya läppfärgen till nytta:

3.

Använd den som rodnad.

Även om den nya läppstiftsfärgen du har valt inte fungerar för dig, kan den fungera som en kindfärg. Lätt röra läppstiftets spets med ditt finger och dab det på dina kindernas äppor. Blanda noggrant som du skulle

4.

Layer it.

Även om den nya läppfärgen du valde kanske inte är den rätt färg för dig, kanske du kan rädda den genom att applicera den över en annan nyans som fungerar för dig. Blandningen av de två läppfärgerna kan ge en mer smickrande nyans. Försök att applicera en lätt applikation av din favoritlipfärg, då Applicera lätt andra nyans över den första. Använd ditt finger eller en borste för att blanda de två färgerna smidigt. Gillar du vad du ser? Om inte, prova det med några av de andra läppstift som du har stashed i din kosmetiska låda.

5.

Vänd det till en glans.

Även om en ny läppfärg kanske inte fungerar som läppstift, kan tillsats av en liten glans subtilt ljusa och ljusa färgen så att den är smickrande mot din hud. Försök att blanda en liten mängd läppstift med petroleumgel för att skapa en hemlagad läpp glans Använd en bomullspinne för att applicera den på dina läppar. Tillägget av petroleumjelly kommer att ha den ökade effekten av att ge dina läppar ett fullare utseende. Du kan använda den här tekniken för att göra läppglans av dina läppstift.

Tips och varningar

  • För att undvika detta frustrerande problem i framtiden när du väljer en ny läppfärg, undvik att köpa från butiker som apotek där du inte kan se själva läppstiftet. Även om du får betala mer på en kosmetisk räknare, kommer du inte att slösa bort pengar på en produkt som du inte kan använda.
  • Det kan vara en frustrerande upplevelse när du köper en ny läppfärg och upptäcker att det är fel när du kommer hem. Här är hur man räddar situationen.