Typen av blad för hårklippare

  Hårklipparknivarna finns i olika storlekar för att klippa håret jämnt till en viss längd, till exempel en halv tum eller en tum. Klippets kvalitet beror ofta på kvaliteten på de blad du använder, deras sammansättning och den vård de har fått.

Bladmaterial

Hårklipparknivar för professionella kommer i rostfritt stål eller keramik. Keramik är vanligtvis svalare när klipparen körs. Mer blygsamt prissatta klippbladen kommer vanligtvis i rostfritt stål. De måste bry sig om och hållas rena för att förhindra rost. Vissa har en krombeläggning för att förhindra rostning. Andra blad har en antimikrobiell beläggning för att förhindra bakterier, mögel och mögel.

Bladformat

Standardhårskäret börjar vid 1 / 100th och upp till en halv tum. Blad kan vara grov eller fin. För mänens hår, använd korta, fina blad för att blanda håret mot eventuella baldingområden på huvudet. Längre blad fungerar bra för en längre skärning.

Specialblad

Hårklipparklingor finns i olika storlekar och typer för speciella arbeten, såsom skägg och snapsättning, skära sideburns och thinning ögonbryn. Vinklade blad gör det möjligt att närma sig öronen. Breda blad gör det möjligt att klippa håret dubbelt så fort som vanliga blad.

Bladmärken

Ett nummer av hårklippare tillverkar högkvalitativa produkter, inklusive egna blad. Vissa företag har utvecklat en rad blad som kan användas i olika klipper. Bladen slits ut och måste underhållas regelbundet. knivblad i olika storlekar och några speciella knivar.

Bladbladstillbehör

Hårklipparknivar kan användas direkt på huvudet för en närmare klippning, eller användas tillsammans med styrkammar som hjälper till att ställa hårets längd jämnt på huvudet. Då behöver du bara en lätt trim med sax för att avsluta klippet. Guide kammer för blad kommer i olika längder, från en fjärdedel till en tum.