Hårtips och frisyrer för människor med lockigt hår

 

Hårklippningar

Få ditt hår att klippa av en stylist som har lockigt hår själv. Chansen är att hon vet mycket mer om hur lockigt hår fungerar. Den här typen av hår ska alltid klippas när den är torr, eftersom krullarna ser otroligt annorlunda ut när de är våta, vilket kan vara vilseledande.

Lager är viktiga! Om lockigt hår hålls på en längd, kommer håret att puffa ut i en oattraktiv triangelform. Till exempel kommer en trubbig haklängdskula inte att fungera på lockigt hår. Håll en hårklippning som tar hänsyn till dina lockar, inte en som ignorerar dem. Håret ska skäras vid kanten av varje curl, för att inte avbryta kretsens naturliga flöde. Och tappa inte håret ut ', även om du har mycket av det. Krokigt hår kan skäras för att eliminera bulk, men att tunna håret kan göra krusningar till och med frizzier.

Hårprodukter

Det finns så många hårprodukter på marknaden att det kan vara överväldigande. Varje hårvårdsmärke har en linje utformad speciellt för lock. De viktigaste produkterna för lockigt hår gör tre saker: fuktighet, eliminera frizz och definiera den naturliga krullen. Leta efter dessa egenskaper när du väljer produkter.

Eftersom krusigt hår tenderar att vara torrt, behöver du nog inte shampoo mer än en gång i veckan. Varje gång du duschar, använd din vanliga balsam (om du inte är schampo). Använd en djup balsam regelbundet. Om håret är extratorkat, prova en inbäddad balsam eller öka antalet gånger du djupa tillståndet per vecka.

För mer definierade lockar, använd en krulhöjande gel eller en pomade Hårmousse skapar en mjukare definition, och är bra för fint eller tunt hår. Curl cremer hydratar samtidigt som krullarna bibehåller form. Använd en serum- eller efterbehandlingskula för att lägga till glans och håll dina krullar på plats.

Multi-etniska kvinnor har ofta vackra, rikliga lockar som tenderar att vara speciellt torra. Dessa typer av krullar behöver extra fuktgivande. Det finns många hårlinser som är speciellt utformade för den här typen av hår.

Hårvård

Eftersom din krullning håret är redan i fara för torrhet, var försiktig med att använda färgämnen, värme och andra hårda kemikalier på ditt hår. Låt din hai r lufttorka ibland. Du får underbara, naturliga krusar, samtidigt som håret blir avbrott. Om dina lockar behöver lite hjälp, blås torr med en diffusor och avsluta i en cool inställning för att hjälpa krullarna att hålla sig kvar.

Borsta aldrig dina torra krullar. Du kommer att bryta upp den naturliga krullen och orsaka mycket frizz. När håret är fuktigt, använd fingrarna eller en tandkam att avlägsna håret.

Prova regelbundna djupkonditioneringsbehandlingar för att hålla ditt hår mjukt och friskt. En av de enklaste och billigaste bastuvarorna finns förmodligen redan i ditt kök. Massage olivolja i håret och lämna i några timmar före shampooing och konditionering. Almond, avokado, kokosnöt och jojobaoljor är också underbara balsam.

Hårstilar

Mjuka, romantiska uppdoser och lösa, avslappnade bollar ser fantastiskt ut med lockigt hår. Om ditt hår är längre, kläm upp den övre halvan upp och låt resten ligga ner på ryggen. För en bra natt look, verkligen max ut dina lockar; torka håret med volymiserande produkter för galen våg och volym. Om du känner dig lat, spritz hår med en kombination av havsalt och vatten. Lufttorka för underbara strandvågor. Har du lockigt hår? Tänk dig välsignad! Millioner av rakhåriga kvinnor över hela världen önskar att de hade ditt problem. Anledningen till ditt lockiga hår är biologiskt; Det är strukturerat annorlunda än rakt hår. Håret har mer disulfidbindningar, vilket gör att hårets protein böjs. De naturliga oljorna som utsöndras av hårbotten kan inte resa så snabbt nedåt i en krull håraxel, så det hårda håret tenderar att vara torrare än rakt hår. På grund av dessa skillnader kräver curls speciella nedskärningar, produkter, vård och styling för att betona deras skönhet och unika egenskaper.