Hem rättsmedel för att fixa dålig hårfärg

 

Mjölkshampo

Din frisör säger alltid att du undviker mjällschampo när ditt hår är nyfärgat. Varför? Eftersom mjällschampo är extremt hård på färgat hår och kan få din färg att blekna, vilket är exakt vad du vill hända när du har en dålig hårfärg. Skumma bara ditt hår med en billig mjällschampo igen och igen. Lämna alltid shampoo i ca 20 minuter. Egenskaperna för mjällschampo kommer att få färgen att blekna till en mer acceptabel färg, och du kan lägga till höjdpunkter eller omfärda den för att fixa den. Kom ihåg att använda en fuktgivande balsam efter att ha återställt fukt i håret.

Diskmedel

Ett koncentrerat diskmedel (leta efter ordet 'koncentrerad' på etiketten på flaskan) kommer att avlägsna håret av färg och fukt , som kan bli av med dålig hårfärg för dig. Tvätta bara med det, följ upp med en tjock och krämig balsam för att återställa fukt. Du kan behöva tvätta med diskmedel flera gånger för att få det bästa blekningen och resultatet, vilket innebär att ditt hår kan bli mycket torrt. Följ med en het oljebehandling för att reparera eventuella skador.

Baksoda

Baksoda har länge varit ett hemmedel för att ta bort färg på diskar och diskar, men det kan också fungera för ditt hår. Gör en pasta med ditt vanliga schampo blandat med natron. Applicera det på ditt hår i duschen och låt det sitta i några minuter. Tvätta det med hetaste vattnet som du kan stå, för att öppna håraxeln och låta den komma ut ur håret. Återigen kan du behöva upprepa processen ett par gånger för att få maximala resultat. Om du har provat dessa hemmetoder och fortfarande arent 'nöjd med din hårfärg, kan det vara dags att besöka din färgämne. Om du någonsin har färgat ditt hår och inte älskat resultatet, känner du känslan av panik som kan inse när du inser att färgen är semipermanent eller permanent och det kan ta ett tag innan det går bort. Mörka hårfärger är särskilt svåra att ta bort, men med några hemmetoder kan du börja bleka processen för att fixa den dåliga hårfärgen. Titta inte längre än ditt badrums- och köksskåp för att fixa ditt hår.