Hur Airbrush Tanning är klar

 

Inledning

Tanning har blivit en standard i skönhetsindustrin för att få en till synes hälsosam glöd till huden. Tyvärr, de huvudsakliga metoderna för att göra detta, solbränning och solarium, utsätter huden för skadliga nivåer av ultravioletta (UV) strålar. Enligt Center for Disease Control kan exponering för höga halter av UV-strålar orsaka allvarliga hudproblem, inklusive cancer. För att bekämpa detta blir en tjänst som kallas airbrush garvning snabbt växande i popularitet som ett sätt att uppnå samma glöd utan skadliga effekter av UV-ljus.

Aktivt innehåll

Airbrush garvning använder en FDA-godkänd kemikalie som kallas dihydroxiacetone ( DHA). Denna aktiva beståndsdel härrör från sockerrör och kombineras vanligtvis med andra produkter, såsom en mängd olika färgtoningsbeståndsdelar. Alla medföljande ingredienser varierar och beror vanligtvis på den nivå av mörkret som är önskat för solbränna.

Hur det fungerar

Airbrush fungerar när dihydroxiacetonen reagerar med proteinerna i form av aminosyror på de yttre skikten på huden. Precis som solen eller en solarium skulle reagera med melanin i huden, reagerar dessa aminosyror med dihydroxiacetonen för att ändra färgen på det yttre skiktet på huden till ett mörkare, mer garvat utseende. Det gör detta utan att skada din hud som vanliga UV-metoder skulle.

Processen

Airbrush garvning görs med en specialiserad sprutmekanism, som liknar en färgspray. Sprayen ska alltid appliceras av en utbildad professionell som airbrushes --- för hand --- varje del av kroppen. Detta möjliggör jämn applikation, och i vissa fall kan välutbildad airbrush garvning associeras även använda garvningsspray för att artistiskt lyfta upp abs eller andra önskvärda kroppsdelar. Under de senaste åren har sprayburkar som sprayar varje kund mekaniskt ökat i popularitet som ett billigare alternativ.