Hur att hyra till egna smycken

 

1.

Granska ett antal olika hyres-till-säljare. Många rent-till-egen-säljare har webbplatser för att göra det enkelt. En plats som RTO Smycken ger dig värde för olika smycken. Du vill ha en egen smyckesäljare som tar sig tid att svara på alla dina frågor.

2.

Undersök smycket själv. Var säker på att alla stenar är äkta och att inställningen är den metall som företaget hävdar att den ska vara. Om du gör ett exceptionellt stort köp, ser du en bedömare på biten för dig. Du kan till och med vilja försäkra dig om att du ska försäkra dig, och du behöver en bedömare för det här.

3.

Beräkna beloppen för de olika erbjudandenen du erbjuds. Multiplicera antalet betalningar gånger beloppet av betalningen för att veta hur mycket du kommer att sluta betala för ditt smycke. Om du till exempel har ett erbjudande att betala $25 per vecka i 100 veckor betalar du totalt 2500 kronor för stycket. Ta reda på om detta är acceptabelt inom din hushållsbudget.

4.

Notera alla punkter i avtalet du gör. Du kan eller behöver inte ge dem en förskottsbetalning eller den första betalningen för att ta del av det smycke du har valt. Du kommer att förväntas skriva ett kontrakt som innehåller alla bestämmelser i hyresavtalet.

5.

Fråga om olika betalningsalternativ. Se till att du får tillräckligt med tid för att göra betalningar i tid. Om du är tvungen att betala personligen, bekräfta att du kan gå till butiken ofta tillräckligt. Om det finns ett betalningsalternativ online, se om de tillåter banköverföringar eller bara kreditkortsbetalningar. Det kan vara praktiskt om din hyresgymnare kan du göra betalningar i förväg så att du kan bygga en buffert för dig själv.

Köpa smycken är vanligtvis ett stort beslut. Ibland är smycken avsedda att fira ett stort tillfälle som ett engagemang. Även om du bara får smycken för skojs skull, måste du utforska de olika köpalternativen du har. En av dessa är hyra att äga, och här är det du ska leta efter när du köper smycken på så sätt.