Hur man gör färgade badsaltar

 

1.

Häll 3 koppar Epsom-salter, 2 koppar natron och 1 kopp havsalt i en stor skål och mixa med händerna. Medan salterna kommer att ge badsalterna 'varumärkesfris, mjukar natursugan huden.

2.

Sätt på ett par täta gummihandskar. Använd en eyedropper för att lägga om tre droppar av eterisk olja till saltblandningen. Blanda oljan i händerna och snusa salterna. Om duften är för svag, tillsätt ytterligare två till tre droppar olja och mixa.

3. < Lägg till två droppar flytande matfärg till saltblandningen och blanda med fingrarna. Lägg till mer matfärgning, två droppar åt gången tills salterna är den önskade färgen. Var försiktig om du inte lägger till för mycket mat färgning, eftersom vätskan kan orsaka salterna att klumpa ihop. Om salten är för mörka kan de fläcka badkarens sidor.

4.

Sprid badsaltet i ett enda lager på en tidning och låt dem torka i ca en timme. Detta kommer att hålla salterna klumpiga eller fizzing i burken.

5.

Fyll ett glas burk med torra salterna och kasta burken med ett tätt förseglat lock. Förvara badsalterna i en sval, torr plats som inte är utsatt för fukt. Ett fåfänga i sovrummet skulle vara ett bättre val än badrumsskåp.

Tips och varningar

  • Försök hitta en doft som motsvarar dina behov och smaker. Om du till exempel är avslappnad är det du försöker prova lavendel eterisk olja eller vanilj extrakt. Om badet är tänkt att ge energi, prova en citrus doft som citronolja.
  • Färgade badsalter ger en mjuka hiss under badtiden. Även om badsalter kan köpas på spa eller andra bad- och kroppsaffärer, gör salterna hemma en enkel process. Att göra egna bad salter ger dig också möjlighet att välja din egen färg och doft. Dessa salter är bra att hålla för dig själv eller ge som en gåva.