Hur man köper Diamond Rings

 

Bestäm vad du vill

1.

Välj en prispunkt. Detta är oerhört viktigt när du väljer en diamantring. När du inte har angett din prissättning, avvika inte från det. Många säljare är både karismatiska och påträngande, och du kan hamna över huvudet.

2.

Bestäm vilken klipp av diamant du vill ha. Diamanter finns i ett antal stycken, inklusive prinsessan, rund briljant, kudde, kvadrat, smaragd, marquis, strålande, hjärta, asscher och päron. Diamond Buying Guide visar bilder av de olika typerna av nedskärningar (se Resurser nedan).

3.

Bestäm vilken klarhet du föredrar. Diamanter kommer i klarhet värden av felfri, mycket väldigt lite inkluderat, mycket lite inkluderat, lite med och ingår. De flesta köpare håller sig till den lite medföljande klarheten. Lite medföljande diamanter ser helt rent ut mot det blotta ögat. Detta ger dig det bästa värdet för din dollar. Felaktiga diamanter är de dyraste, medan medföljande diamanter har brister som kan vara synliga för det blotta ögat. Flawless diamanter tenderar att köpas av samlare eller diamant aficionados.

4.

Välj diamantens färg. Diamanter kommer i nästan alla färger. Vissa färger, till exempel blå eller gul, är dyrare. Klassiska vita eller klara diamanter är det mest populära valet för ringar; Men andra färger är lättillgängliga.

5.

Välj din diamantstorlek eller antal karat. Återigen kan detta bestämmas av din prispunkt. Ju större antal karat, desto större prislapp. Vanligtvis diamanter som är något mindre eller något mer än en hel eller halv karat gör bättre fynd för din dollar. Till exempel kan du köpa en 1,5 karat diamant eller en 1,45 karat diamant. Den 1,45 karat diamanten kommer vanligtvis att bli prissatt mer billigt för nästan samma storlek som 1,5 karat diamant.

6.

Bestäm din inställning. Diamanter sätts i ett antal typer av metall från platina till gult och vitt guld och bortom. Platina är dyrare än vitt guld, vilket är dyrare än gult guld. Medan du bestämmer dig för detta, bestämmer du om din stens layout. Vill du ha tre stenar grupperade tillsammans eller en solitär? Detta är viktigt för din diamantköpsprocess.

7.

Förbered dig på inköpsprocessen. Du kan få en större sten om du äventyrar något av dina andra alternativ, till exempel tydlighet och färg. Tänk på vad din favoritring ser ut, och försök att matcha den så mycket du kan. Ta dig tid att väga dina alternativ. Om en ring du tittar är inköp, kommer en annan att ta plats. Var inte rusad i en försäljning du kan ångra.

Gör din inköp

1.

Gå och shoppa. Kolla in lokala smyckenbutiker och online-leverantörer. Stanna inte med bara en butik; titta på flera och jämför anteckningar. Vissa butiker har underhållsplaner som ingår i priset på ringen, medan andra inte gör det. På samma sätt erbjuder vissa butiker uppgraderingsplaner, medan andra butiker inte gör det.

2.

Få din ring i storlek. Juveleraren bör erbjuda att storleken på ringen minst en gång för inköpet. Prova på flera ringstorlekar så att du kan välja den mest bekväma storleken. Se till att ringen inte är för lös, eller det kan flyga av fingret i ett oupphörligt ögonblick. Omvänd inte storleken på ringen för liten, eller du kanske måste klippa av den.

3 .

Gör inköpet. Om du får finansiering måste du skriva under dokument.

4.

Ta hand om din ring. Få det försäkrad, och ta hand om det som du var instruerad i affären. Detta ökar längden på din ring. Håll dig till din underhållsplan om du har en.

Tips och varningar

  • Överväg att gå till en high-end juvelerare för att få detaljerad information om att köpa diamanter, ringer i synnerhet. High-end smycken är vanligtvis villiga att förklara nyanser av diamantring, om du köper dem eller inte.
  • Var försiktig med alltför aggressiva säljare. Rusa inte ditt köp; ta dig tid att fatta beslut.
  • Diamanter är en tjejs bästa vän, om du inte hamnar i en av de många fallgroparna i diamantinköp. En av de mest populära diamantinköp är diamantringen, och du borde veta hur man bedömer diamantkvaliteten innan du köper.