Hur man tar bort oönskat hår med hemlagade läkemedel

 

1.

Spruta gummispateln med kokspray. Detta kommer att hjälpa till att hålla ingredienserna sticka. Placera citronsaft, socker och honung i skålen och mixa bra.

2.

Placera skålen i mikrovågsugnen och koka högt i 2 1/2 minuter. Det borde vara bubbligt och smidigt. Om inte, lägg i ytterligare 30 sekunder. Blanda väl.

3.

Låt blandningen svalna. Det ska vara varmt att röra men inte varmt. Det tar 25 till 30 minuter. Om det blir för coolt, sätt tillbaka det i mikrovågsugnen i 20 till 30 sekunder.

4.

Rengör området där håret ska tas bort. Torka noga med en handduk. Dusta området med babypulver eller majsstärkelse för att absorbera olja.

5.

Använd en träpinne för att sprida vaxet över håret som ska tas bort. Lägg en hårborttagningsremsa över vaxet och gnid ner i hårväxtens riktning.

6. Dra ut huden med en hand och dra snabbt av remsa i motsatt riktning, i en flytande rörelse. Fortsätt steg 4 till 6 tills allt hår har tagits bort. Gnid bort området med aloe vera.

Tips och varningar

  • Ta bort rester med varmt vatten.
  • Gå inte över ett område mer än en gång i 24 timmar. Det kan skada huden.
  • Kroppshår har blivit en modefaux pas, vilket gör att män och kvinnor söker borttagning till varje pris. Medan många salonger erbjuder hårborttagning, är priset i hundratals, och eftersom håret måste avlägsnas var tredje till fyra veckor kan detta bli dyrt. För dem som inte har pengar, eller vill inte spendera kontanterna, men vill ta bort håret, är lösningen för hårborttagning hemma. Naturligt hårborttagning kan göras med föremål som finns i skafferi.