Hur man tar hand om pälsrockar

 

1.

Spara din päls ordentligt på en furrier i ett valv för sommaren. Luftfuktighet, värme och tvångsluft kommer alla att skada din päls. Det är också mottagligt för moth eller annan insektsskada samt stöld, så håll det säkert förvarat borta från alla faror.

2.

Förvara det säkert mellan hushållen hemma. Täck aldrig pälsen med plast. Skinnets päls kommer att torka ut och få silkefoderet att rotna. Förvara med ett löst passande, mörkt färgat tygöverdrag som är öppet underifrån. Håll pälsen hängd på en vadderad, bred axelhängare.

3.

Spara aldrig en päls med mothbollar nära den eller i en cederkabinett, eftersom pälsen kommer att hämta de här luktarna och över tiden kommer det att luktas också. Håll pälsen borta från ljus. Lämna utrymme på vardera sidan av pälsen eftersom pälsen behöver andas för att vara smidig och hälsosam.

4. Ta bort pälsen av hängaren genom att glida i handen under axeln och försiktigt glidande från varje sida. Dra aldrig av det av hängaren eftersom detta kommer att riva fodret och pälsen själv. När du lägger på din jacka, skydda ditt nackområde med en lång halsduk. Smink kommer att förstöra kappans foder.

Sätt aldrig parfymer på när det kan komma på din kappa. Alkoholen kommer att fläcka foderet, torka ut pälsen och parfym lukt kan förbli på pälsen. Skinnet i pälsen kan bli rancid så det är bäst att aldrig spruta någonting runt den. Var försiktig med en våt päls. Använd aldrig en hårtork eller häng en päls av en värmare eller i solen. Skaka ut det bra och häng det för att torka i ett rum med god cirkulation. Fur tycker inte om värmen och solen; båda kommer att skada den.

6.

Lyft upp kappan innan du sätter dig på plats för att undvika att dra på och riva på fodret medan du bär det. Undvik metallbältesspännen eller kedjeband som också kan skada silkbeklädnaden. Använd aldrig en axelväska, speciellt en med en kedja eller metallrem. Bär en handväska med handrem eller använd en kopplingsväska. Stick aldrig på ett corsage eller smycke på en päls, och undvik armband som kan haka på foder eller päls.

7.

Använd din kappa så ofta du kan. Värmen på din kropp hjälper till att hålla kappan från att förlora sin form. Var försiktig i bilen, dock och ta av den om du kan, snarare än att sitta på den under långa perioder. Om du inte kör, använd kappan som en mjuk filt på din kropps topp.

8.

Gör din päls rengjord av en pelsspecialist. Endast en som behandlar päls kommer att veta vilken behandling som ska användas på den speciella pälsen du har. Alla pälsar är inte lika och vissa kräver mycket mer känslig behandling än andra.

9.

Fortsätt med din pälsomsorg. Håll det lagrat ordentligt och få det professionellt rengjort varje år. Det kommer att pågå i många, många år med lite ömtålig vård.

En päls är en stor investering. Du vill att den ska hålla i många år. Med den rätta vården borde din päls stå över tidens test. Att veta hur man förvarar det och även hur man bär det kommer att hålla det från att se slitna eller ur sin form.