Hur man väljer en turmalinsten

 

1.

Välj en turmalin för färg. Turmaliner kommer i så många olika färger att det inte är konstigt att de gamla egyptierna trodde att de passerade genom en regnbåge på väg till jordens yta. Svart turmalin står för de flesta turmaliner som hittats, men turmalin i nyanser av blått, rött, grönt, gult och lila finns också tillgängliga. Det finns till och med en mängd turmaliner som kallas 'vattenmelon-turmalin' som är grön turmalin med rosa turmalin i centrum. Denna sort är särskilt vacker för smycken.

2.

Fråga innan du köper. Naturlig turmalin kan ha ett antal behandlingar gjorda innan det lämnar smyckenaffären. Vissa turmaliner förändras genom bestrålning för att förbättra pärlens färg. Denna process är väldigt svår att upptäcka och har ingen inverkan på ädelstenens värde. Men var noga med att fråga din juvelerare om din turmalin har blivit klarare. Förhöjd turmalin har ett lägre marknadsvärde än en oförändrad pärla.

3.

Välj turmalin för hälsa. Svart turmalin, även känd som schorl, är inte bara vacker men har länge varit Tänk på att skydda mot hög strålning och stärka nervsystemet. Schorl är också kopplat till och trodde att den har positiv effekt på roten chakra. För att få fördelarna med svart turmalin, bära skorl mot kroppen som smycken eller placera svart turmalin på sidan av kroppen du vill dra nytta av. Ladda ur svart turmalin under rinnande vatten och ladd upp genom att lägga i solstrålar i några timmar.

4.

Låt din kropp dra nytta av de helande krafterna vacker grön turmalin. Grön turmalin, även känd som verdilite, sägs vara sträng gthen immun- och nervsystemet, samt stärka hjärtmusklerna och stimulera matsmältningen. Precis som det antas ha helande kraft i hjärtat, har grön turmalin kopplats till hjärtekakra. Grön turmalin släpps ut som svart turmalin; under rinnande vatten och laddas i solljuset.

5.

Använd blå turmalin för att bekämpa bevattning. Blå turmalin, även känd som indokolit, sägs uppmuntra avgiftning av kroppen, stärka immunförsvaret och skydda mot hals- och bronkialinfektion. På grund av detta har blå turmalin kopplats till halschakran. Blå turmalin har också identifierats som en positiv helande pärla för Libras. Precis som svart och grön turmalin, kan blå turmalin släppas under rinnande vatten och laddas i solljus.

Turmaliner är underbara halvvärda ädelstenar som kommer i ett brett utbud av färger för att behaga någon smak. Prisat för sin mångfärgade skönhet har turmaliner använts som helande kristaller så långt tillbaka som de gamla egyptierna. Läs vidare för att lära dig mer om denna fascinerande pärla och hur man väljer rätt turmalinsten för dig.