Hur tvättar du ditt ansikte med kokosolja

 

1.

Blanda en bestämd mängd kokosolja och casterolja för din hudtyp i en burk. Till exempel, om du har normal hud, använd två msk. av varje i en kruka. Om du har fet hud, använd en msk. av kokosnötsolja och tre msk. av ricinolja. Om du har torr hud, använd tre msk. av kokosnötsolja och en msk. av ricinolja.

2.

Skruva locket på burken ordentligt och skaka det ordentligt. Häll en liten mängd i din handflata. Massage det långsamt i dina porer, ta din tid. Se till att du inte lämnar några oljiga fläckar på huden, men gnugga alla områden.

3.

Ta en tvättduk och sänk den i vatten som är så varmt som du kan stå med på ditt ansikte, vrid ut det och lägg det på ditt ansikte i två till tre minuter. Värmen öppnar dina porer ytterligare. Ta bort tvättduken från ditt ansikte.

4.

Massage dina porer igen i en minut eller så, se till att du når alla områden i ansiktet. Ta en ren tvättduk, täck den med varmt vatten och vrid ut det. Torka försiktigt de resterande oljorna ur ansiktet .

Tvätta ansiktet med kokosnötolja kan låta konstigt, men det är en del av ett regimen som kallas oljepåverkan. I huvudsak dikterar metoden att man blandar två olika typer av oljor tillsammans och fuktar och rengör huden på ett helt försiktigt sätt med ingredienser som är 100 procent naturliga. Du kan använda den här proceduren även på den oiliaste eller mest fläckiga huden eftersom det är så mildt att det inte kommer att irritera dina porer och orsaka mer breakouts.