Om hårvävningsprocedurer

 

Typer

Det finns flera olika hårvävtekniker som varierar beroende på färdighetsnivå och leveranser. De tre bästa metoderna är limning, sömnad och tejp. Limmetoden använder ett speciellt hårbindningsmedel som kosmetologens värmeförseglingar med en hårtork. Syning innebär att man syftar in i väven till en spiralhjulspindel. I tejpmetoden använder stylisten dubbelklistig hårband för att fästa väven. Alla dessa metoder kan kompletteras av en stylist eller hemma, med tillräcklig träning.

Geografi

Många salonger gör hårvävning, med några specialiserade på konsten. Hårvävning, liksom andra hårprocedurer, utförs emellertid ofta längs segregerade linjer. Hårvävning är ett vanligare förfarande i det afroamerikanska samhället, så förfarandet görs oftare och till ett lägre pris än i kaukasiska salonger. Afroamerikanska salonger betalar vanligtvis upp till $200 för ett helt huvud, medan andra salonger kan ladda upp till $1500.

Tidsram

Timing för hårförlängningar varierar beroende på bindningsproceduren och hårtypen. Strand vid strand limbindning kommer att ta betydligt längre tid att göra än en snabb väftlimning. Syt väv kan ta längre tid än limmade på grund av den flätade basen. Ansökningstiden är dock proportionell mot uthållighet. långsammare förfaranden betyder vanligtvis en långvarig stil. I alla fall är det troligen bäst att tillåta flera timmar för ett genomsnittligt förlängningshuvud.

Överväganden

Tänk på att vissa förfaranden kräver specialverktyg eller hjälp för borttagning. Vissa typer av hårlim behöver en speciell lösning för borttagning, och sytt förlängningar kan behöva klippas från håret. De mest tillfälliga hårlimmen kommer ut med en liberal dos av schampo. För att minimera brott är det bäst att få hjälp av en vän eller gå till stylisten som tillämpade tilläggen.

Varning

Det är bäst att lämna de mer komplexa hårförlängningsförfarandena till proffsen. Dåligt utförda förlängningar kan sluta se onaturliga, röriga och krokiga, så det kan vara bäst att helt enkelt lämna de första hårförlängningarna i händerna på en kompetent stylist. Även om förlängningar är enkla att göra, är det inte så svårt att bryta håret och orsaka en bra skada. Var inte rädd för att undersöka hårförlängningar för att hitta den lämpligaste applikationsmetoden. Hårvävning är ett populärt salongförfarande. Vad många kunder inte inser är att det finns flera metoder för att fästa hårförlängningar, allt från korta till långvariga. Medan vissa förfaranden kan göras solo, kan andra vara för komplicerade att slutföra utan hjälp. Förfarandena ändras också beroende på plats, typ av hår och kostnad.