Så här använder du Koleston

 

1.

Skapa ett fyrkantigt diamantmönster på kronan av ditt huvud med en rattstjärtkam. Du kommer att färga var och en av de fyra panelerna separat. Exempelvis motsvarar den främre delen av diamantmönstret höger och vänster framsida av ditt hår, medan baksidan av diamanten representerar höger och vänster baksida av ditt hår. För att hjälpa dig att förstå bättre, gör ett diamantmönster genom att placera dina högra och vänstra tummar och dina höger och vänstra framfäder tillsammans. Håll formen och placera den över huvudets krona. Se de illustrerade anvisningarna i avsnittet Resurser för att få en bättre idé.

2.

Ta en bit hår på höger sida av diamantpanelen, ca 3 tum bredd. Hårstråken delas upp i tunnare remsor som du kommer att färga och förpacka i folie för att få jämn färg i ditt hår. Således kan varje styck i slutändan innehålla tre eller fyra folier, beroende på hårets tjocklek.

3.

Separera en remsa hår runt 3 tum bred och 1/2 tum tjock från resten av håret i biten. Använd penseln genom att applicera färg A i en enda linje från rötterna till ändarna. Applicera färg B i en enda linje bredvid färg A och använd färg C på liknande sätt bredvid färg B. När du är klar kommer du att ha alla tre färgerna sida vid sida på den breda hårbanden. Blanda försiktigt färgerna ihop.

4.

Klip den färgade hårstrålen som innehåller alla tre färgerna med folie. Fortsätt att applicera färger i linjer som beskrivs i steg 3 tills du har färgat hela håret i hela panelen. Kom ihåg att det finns fyra paneler totalt och du arbetar fortfarande på den första på den här tiden. Se till att klippa alla trådar med folie.

5.

Fortsätt steg 3 och 4 på diamantens återstående tre paneler.

6.

Applicera färg D mellan folierna, på kronan och genom det återstående håret.

7.

Sätt på ett duschlock och låt färgen bearbeta 30 till 40 minuter.

8.

Skölj ut färgämnet och applicera hårbalsam. Stil håret som vanligt.

Tips och varningar

  • Följ anvisningarna på rutan noggrant.
  • Låt inte färgen att bearbeta i mer än 40 minuter.
  • Koleston är ett varumärke av hårfärger som tillverkats av Wella Professionals. Varje låda i Koleston kommer med fyra närstående färgtoner för att tillåta användaren att blanda nyanserna för att skapa en mer realistisk hårfärg. Det sista utseendet är prismatiskt och multihued. Applicering av Koleston hårfärg kommer att kräva en stadig hand och viss erfarenhet av hemfärger, eftersom processen är ganska komplicerad. Du kanske vill att din första användning av produkten ska vara under ledning av en professionell colorist.