Så här applicerar du 3 nyanser av ögonskuggor

 

1.

Välj tre ögonskuggskuggor i samma färgfamilj. Se till att färgerna ser naturligt ut med din hudton. De mörkare eller mer levande färgerna, ju mer dramatiska slutresultatet kommer att se.

2.

Applicera flytande foundation på ögonlocken med en liten grundsvamp eller fingertopp. Stiftelsen ska vara lämplig för din hudtyp och hudfärg och hjälper till att hålla ögonskuggan på plats samtidigt som färgerna kan förbli sanna.

3.

Placera ögonskuggan borsta försiktigt in i den palestinska skuggan av ögonskugga. Flytta borsten försiktigt för att hämta endast en liten mängd färg. Eventuell överflödig färg bör avlägsnas genom att peka på borsten före appliceringen.

4.

Täck båda ögonlocken med palestinskärmen från mitten av ögonlocket upp till pennlinjen. Färgen måste vara jämnt fördelad, och eventuella smuts eller överskott ska försiktigt torkas bort innan du går vidare till den andra färgen.

5.

Gnugga ögonskuggborsten försiktigt genom mellanskuggan av färg och tappa bort eventuellt överskott för att förhindra att damm sätter sig på oönskade områden i ögonen eller ansiktet. Medelskuggan ska appliceras över ögonlocket, från ögonfranslinjen genom vecklinjen.

6.

Lägg den mörkaste nyansen i ögonskuggborsten och applicera på de yttre hörnen av båda ögonen, strax ovanför linjen. Denna färg kan utsträckas längre från ögat för ett mer dramatiskt utseende, och kan även användas för att linja de nedre fransarna om så önskas.

7.

Blanda de tre nyanserna noggrant , från ögonets inre hörn ut. Använd en fuktig tvättduk, torka bort eventuell ögonskugga som har ackumulerats utanför ögonområdet.

Tips och varningar

  • Pearly nyanser kan användas för att markera område strax under pannan. Detta kommer att göra ögonen mer öppna och mindre trötta.
  • Använda tre nyanser av ögonskugga på ögonen kan betona ögonfärg och skapa ett elegant eller dramatiskt utseende. När du applicerar tre nyanser av ögonskugga är det viktigt att applicera den ljusaste nyansen först och den mörkaste nyansen slutar. Fel på vägen kan korrigeras med en fuktig tvättduk. Att veta hur man applicerar tre nyanser av ögonskugga korrekt kan dra uppmärksamhet på dina ögon och skapa en vacker effekt för dag och natt, medan felaktig tillämpning kommer att se onaturlig ut och dra uppmärksamhet från ögonen.