Så här väljer du rätt ögonskugga för grå ögon

  För det första passar gråögon som liknande nyanser till blå ögon. Dessa innehåller i allmänhet svarta, purpur, röda, apelsiner, gulor, guld, bruna, pinks och om de används korrekt gräver de. Men gråa ögon, till skillnad från blåa ögon, kan också passa blått själv som en färg. Konsultera färgklacken, de bästa nyanserna brukar vara på motsatta sidan av hjulet.

2.

Det är en bra idé att börja med att överväga den exakta nyansen av dina grå ögon Är de ljusgrå eller mörkgrå? När du vet det här kan du göra nästan vilken färg som helst för dig. Ett snabbt och enkelt sätt att få gråa ögon att sticka ut välj en ton som är motsatt från din ögonfärg, t ex om du har mörkgråa ögon använder en ljus ögonskugga, men om du har små ögon, håll dig fri från mörka ögonskuggor.

3.

Om monoton färg passar inte dina gråa ögon. Prova att skugga / konturera, för att du behöver minst 2 olika toner av samma färg, till exempel en ljusbrun och en mörkbrun. Ljusfärgen kan appliceras över locket medan den mörkare färgen går över veck och yttre kanter .

Tips och varningar

  • du kanske tycker att det är bra att titta på en youtube-handledning om att använda ögonskuggor
  • gråa ögon kan passa en massor av nyanser så var modig och prova några färger som du inte brukar använda.
  • Använd lite mascara och eyeliner om du vill
  • Om du har stor påverkan med dina ögon, gör dina läppar mer subtila.
  • Som alltid, var försiktig när du applicerar ögonskugga
  • Människor rekommenderar ofta nyanser till blå, gröna och bruna ögon men vad sägs om gråa ögon?