Vad gör det vita håret blir gult?

 

Föroreningar

Eftersom håret är poröst kommer det att hämta föroreningar från luften, som smog och damm. Hår som innehåller melanin absorberar också dessa miljöföroreningar, men det är mindre märkbart på grund av hårpigmentering. När håret är vitt kommer det att verka tråkigt och gulaktigt när det har ackumulerat föroreningar. Använd ett inloppskonditioneringsmedel för att fylla hårets porositet så att föroreningar kommer att vara mindre benägna att absorberas.

Rökning

Cigarett- och cigarrrök kan byggas upp på håret precis som det gör på väggar, kläder och hud. Det orsakar gulning på grund av tjär och nikotin i röken. Rök tenderar att driva uppåt och täcker håret vilket gör att det blir gult, särskilt i framsidan. För att undvika gulning på grund av rökning, försök att röka i öppna, mindre begränsade utrymmen eller sluta röka helt och hållet. Undvik secondhandsrök så mycket som möjligt.

Produkter

Produkter som gel, mousse och hårspray kan orsaka gulning av vitt hår på grund av produktrester och bindningsegenskaper hos hårprodukter som kan locka och rymma föroreningar. Dessutom innehåller vissa produkter kemikalier som kan bidra till gulning. Använd ett klargörande schampo minst en gång i veckan för att ta bort produktuppbyggnad.

Medicin

Vissa läkemedel kan göra att vitt hår blir gult. Medicin utsöndras genom hudens och skalpans porer och kan täcka håraxeln och bidra till en gul gjutning. Använd ett schampo som innehåller en blå eller violett bas för att motverka utseendet av gul i vitt hår. Shampoo, ofta för att ta bort medicinsk uppbyggnad, också.

Rekommendationer

För att undvika att vita vita hår torkas, tvätta håret ofta för att undvika produkt och förorening av föroreningar. Använd dessutom ett klargörande schampo minst en gång i veckan. mer om du utsätts för rök, eller använd produkter tungt. Använd ett schampo som innehåller en blå eller violett bas för att motverka de gulrande effekterna av mediciner och andra bidragande faktorer. Dessutom applicera en permisjon dagligen för att fylla hårets porositet för att undvika absorption av föroreningar. Vitt hår saknas helt i melanin, pigmentet som ger hårfärgen. Vitt hår kan orsakas av stress, rökning, överanvändning av peroxid och näringsobalanser. I de flesta fall är grå eller vitt hår en naturlig del av åldrandet. Vitt hår kan vara vackert och glänsande om det bryts ordentligt. Det är emellertid mottagligt att ta upp en gul gjutning när den utsätts för fela förhållanden.