Enkla frisyrer för kvinnor över 40 år

 

Styling Products

Styling-produkter kan göra det mesta av arbetet för dig när det gäller att skapa en smickrande frisyr. Först identifiera dina hårs speciella behov. Många kvinnor över 40 har färgbehandlat hår. Färgat hår är bräckligt --- De kemikalier som används för att färga håraxeln kan torka ut det och göra det benäget att bryta. Använd ett schampo och balsam som är avsedd för att återställa fukt till håraxeln, liksom att städa håret försiktigt utan hårda sulfater och parabener som tänder färg från håret.

Många kvinnor upplever problem med tunna hår. Volumiserande schampon, balsam och Om du har långt hår behöver du ännu mer stöd från en volumiserande rotspray.

Smickrande frisyrer h2> En av de mest populära frisyrerna för kvinnor över 40 år är en kort skiktad bob, som ses på Martha Stewart och Helen Mirren. För att ge din bob ett snyggt utseende, gnugga bara tvättat hår med värmeaktiverad, inbäddad balsam Blöt-torra håret med en rund borste tills den bara är fuktig, rör sig från rot till spets och curling ändarna runt borsten. Låt ditt hår lufta torrt och klistra ner problemfel med ett frizz-kontrollerande skinserum. För en blank finish rekommenderar InStyle Magazine att misting dina händer med en silikonskinsspray och kör dem genom ditt hår.

Kvinnor med längre hår kan känna att deras alternativ för styling är begränsade när de är över 40, men inget kan vara längre ifrån sanningen. Chignons är fortfarande eleganta, updos är eviga och långa flödande lås kan vara krullade och skiktad i en åldersanpassad stil. För lösa, lätta vågor som de som ses på Michelle Pfeiffer, sätt bort krulljärnet. Tvätta håret på natten och gnid det fuktiga håret med en kvartstorlek dukformatpasta för att ge Det är möjligt att hålla vågor. Håll håret i en hästsvans, säkra med en elastik, vinda hästsvansen runt elastiken. Säkra ändarna med bobbynålar och få en god natts sömn. När du vaknar och tar bort tapparna och elastiken, kommer du att ha mjuka, naturliga vågor. Fingerkam att separera och avsluta med en spritz av hårspray.

Enkel åtkomst

De flesta kvinnor över 40 år ' t inser att hårtillbehör är inte bara för små tjejer. Varje kvinna kan dra nytta av halsdukar, barrettar eller huvudband utan att se för preppy eller för ung. En rullad halsduk kan användas för att knyta tillbaka en hästsvans. Enkla barrettar i sköldpadda eller dämpad brun kan enkelt dra håret bakom ett öra. Ett huvudband är det enklaste sättet att hålla håret borta från ansiktet, visa effekterna av ansiktsbehandling, eller låt alla se det bländande nya örhänget Håll huvudbandet tunt och leta efter stilar som är täckta i tyg eller mocka (synlig plast är ett blick som är bäst kvar för barnen). Många äldre kvinnor är rädda för att dra håret tillbaka från sina ansikten och tror att det här ser ut som de är, Omvänd är sant --- titta bara på stjärnor som Rene Russo och Sandra Bullock. Dra ut din ha ir tillbaka med ett huvudband kan få dig att se friskare och mer tillgänglig, en titt som fungerar om du är på väg till country club, en arbetsintervju eller ett besök med barnen och barnbarnen. Enkla frisyrer handlar om mer än att spara tid --- de är om smickrande ansiktsform och fungerar bra med den hårtyp du har. När kvinnor åldras, förlorar hårsäckar fukt och protein vilket gör stylingprodukter ännu viktigare för att skapa hiss och volym. Med rätt verktyg och produkter kan kvinnor över 40 ha hoppande, glänsande hår som är lätta att stila.