Färger Idéer för hårfärg

 

All-over Färg

Det enklaste sättet att byta hårfärg är att välja en överfärgad färg. Drogaffärsorter av hårfärg är billiga ($4 till $15), och praktiska fotoprints på rutan visar dig vad du ska börja med och vad du kommer att sluta med. För att säkerställa ett smickrande resultat, rekommenderar experter på Lucky Magazine att du bor i två nyanser av din naturliga färg. Om du är en naturlig brunett, förvänta dig exempelvis att du går platina blond din första gången. Du kan komma dit så småningom --- men det kan ta en cykel eller två för att komma dit (brunett till honung blond till platina blond, till exempel). New York City Colorist Jason Backe berättar InStyle-läsare att gå med en rik kakao färg, eftersom den 'har en dramatisk kvalitet som du bara inte kommer från ljusare nyanser.'

Innan du väljer din nyans, Tänk på din hudton. Blek hud kan se ut ur tvätten bredvid håret som är i båda ändarna av färgspektrum: vitblond eller Morticia Addams svart. Välj en mellanblond eller ljusbrun i nyanser av honung eller karamell för ett naturligt utseende. Medium hud kan hantera mörkare brunett nyanser, men bör undvika vitblonda nyanser. Mörkskinniga kvinnor kan hantera nyanser som sträcker sig från svart till bordeaux till choklad. En övergripande ljusfärg bör undvikas. Använd höjdpunkter för att lägga till blond färg om du vill lysa upp.

Höjdpunkter och Lowlights

Höjdpunkter och lowlights lägger remsor av komplementär färg till ditt hår. Höjdpunkter blandar flera ljusare nyanser i hela hårets översta lager, medan lågljus blandar mörkare nyanser. Den senaste utvecklingen i hushållsfärg gör att du kan lägga till höjdpunkter hemma, även om många kvinnor föredrar den säkra handen hos en salongstylist. Målet här ger dig ett naturligt, solkysat utseende --- som om din tid i solen hade smidigt bleknat ditt hår på platser.

Om du använder ett hemmarkeringspaket (ungefär $7 till $10, i droger överallt), kommer du att 'måla' tunna hårstycken med en komplementär färgfärg. Börja ungefär en kvart tum under din dela och måla varje önskad sträng hela vägen till spetsen. Om ditt hår redan har blivit kemiskt ljust rekommenderas inte höjdpunkter --- risken för skador är för stor. Försök istället att lägga till ljus och glans med nyanser ett till två nyanser mörkare.

Vilda färger

Om du inte är nöjd med tämma nyanser av blont, brunt eller rött, kan du besöka skönhetsaffärsbutiker (som Sally Beauty) för att köpa skraj nyanser av färgämne i primär färger, pasteller och neonbrights. Inte för svag i hjärtat, dessa färger ses vanligtvis i ansiktsramar i stället för all-over-färg. Om du har mörkbrunt eller svart hår, måste du bleka ditt hår med väteperoxid innan färgfärgen appliceras. Kändisar som har provat dessa iögonfallande färger inkluderar Gwen St efani (rosa, aqua), Kelly Osbourne (rosa), Amber Rose (blå) och Rachel McAdams (rosa). Att döda ditt hår är ett enkelt sätt att göra en dramatisk förändring i ditt utseende, men om du vill ha en blick som är smickrande, välj en nyans som kompletterar din hudton. Höjdpunkter och lowlights kan hjälpa dig finjustera din färg och sätt in multi- Dimensionella nyanser som smickrar ditt ansikte. Om du är inställd på dramatisk förändring kommer djärv färg och blekmedel att komma dig dit.