Hem Remedies att lätta hårfärg

 

Citron

Citronsaft är en gammal favorit för att lägga subtil blond till ditt hår. Syra i citron är mycket torkande, men så applicera inte saften direkt på håret. Prova att blanda saft av en citron med din balsam, massera på håret och sitta i solen i en timme. Solstrålen hjälper citronen juice för att lätta ditt hår och balsammetern håller dig från att få splittrade ändar eller frizz. Eller försök att blanda saft av en citron med en gallon vatten och skölja håret med blandningen varje gång du duschar. Detta kommer att leda till en Honey är en naturlig källa till väteperoxid, vilket gör det till en utmärkt ljusare för hår. Sätt en matsked honung i en kopp vatten och låt väteperoxiden utvecklas genom att lämnar blandningen i 30 minuter. Skölj håret med vätskan. Låt den vara på i minst 20 minuter, och sitta i solen hjälper det att arbeta snabbare.

Kamille

Kamilleblommor är kända för hårglans effekter. Du kan hitta dem hos hälsokostaffärer (vanlig kamomillte kan blandas med andra örter, och resultatet blir mindre märkbart). Koka en kopp blommorna i två koppar vatten i 30 minuter och låt det svalna. Skölj håret dagligen med denna sammanslagning.

Rabarber

Koka rabarberrötter i vatten skapar ett varmt tonat sköljmedel för hår. Efter kokning (prova 3/4 oz rötter till 4 koppar vatten), ta bort rötterna och häll vätskan genom håret flera gånger (använd en skål för att fånga sköljningen när du häller den och använd sedan igen). Lätta ditt hår hemma, utan hårda kemikalier från färgämnen, är ett utmärkt sätt att byta hårfärg samtidigt som håret hålls friskt. Naturliga ljusare är mycket mer gradvisa och subtila än vanliga färgämnen, så förvänta dig inte den omedelbara förändringen som du kommer att få från ett salongbesök.

Eftersom dessa är naturliga ljusare, blir färgen annorlunda på alla. Om du är osäker, försök ljusspridaren på en liten del av håret nära nackens nacke för att se till att du gillar färgen.