Hur bli av med akne hyperpigmentering

 

1.

Exfoliate ditt ansikte för att bli av med några döda celler. Använd din favoritskrubbe, helst en med pärlor. Notera några mörka fläckar och bestämma om de utgör aknehyperpigmentering.

2.

Leta efter smala fläckar, vanligtvis mörka och av olika storlekar. Notera indragningar på huden för att skilja mellan ärr och akne hyperpigmentering. Hyperpigmentering sker mot ytan av huden, medan ärr påverka flera hudskikt.

3.

Applicera en överklagande hudljusbehandling med hydrokinon, vilket minskar melaninproduktionen och lindrar det drabbade området. Andra ingredienser som normalt finns i hudljuskrämer är hydroxylsyror, tazaroten och tretinoin. Vitamin A och C-vitamin, som är både viktiga för hudens hälsa, är också viktiga, liksom glukosamin för att minska inflammation.

4.

Tänk citronsaft om du vill ha en naturlig tillvägagångssätt. Förutom att lätta på huden innehåller citronsaften naturliga antiseptiska egenskaper. Det kan förstöra acne-orsakande bakterier före en aknebrytning och minska framtida risk för hyperpigmentering. Använd en bomullsboll för att applicera ren, färsk citronsaft till det drabbade området. Du kan använda behandlingen regelbundet. Följ alltid behandlingen med en fuktkräm för att förhindra torrhet.

5. Använd solskyddsmedel med en solskyddsfaktor på minst 15, men högre är bättre. Solskyddsmedel förhindrar ytterligare förmörkning av de drabbade områdena.

Tips och varningar

  • Det kan ta månader att bli av med akne hyperpigmentering.
  • Ansiktsrengöring med glykolsyra reducerar hyperpigmentering.
  • Tvätta eller rengör ansiktet innan du lägger dig i sängen för att förhindra akneutslag.
  • Kontakta din läkare om du märker oförklarlig ljussättning eller mörkare hud lesion.
  • Hyperpigmentering avser överproduktion av melanin, vilket orsakar mörkgöring av huden. En frisk persons hud ser normal ut och har en jämn ton, men sjukdom eller skador kan orsaka att huden byter färg. Om huden blir ljusare uppträder hypopigmentering. Å andra sidan, om huden mörknar kallas den hyperpigmentering.

    Även om många hälsoförhållanden kan leda till hyperpigmentering är en vanlig synder akne. Acne hyperpigmentering kan leda till motlöshet och frustration, samt påverka ditt självkänsla. Men om du någonsin har undrat hur du blir av med akne hyperpigmentering finns det lösningar.