Hur fungerar en hårdiffusor?

 

Hur Diffusers Work

Vanliga handhållna blåstorkar exakt hög värme och en stark blast av luft på hår, vilket gör dem dåliga för kvinnor med lockiga eller vågiga tresses som vill undvika frizz. Att diffusa håret är inte så annorlunda än att använda en hårtorksalongtorkare, vilket diffuserar torrt hår långsamt med mycket lågt luftflöde och varm värme. Detta gör dem till det bästa valet för dem som har problem med frizz eller som vill förbättra formen på krullarna. Men många kvinnor med rakt hår väljer även att använda diffusorer för att undvika frizz och ge håret mer lyft.

Vilka typer av diffusorer är tillgängliga?

En diffusor är en skålformad bilaga som ofta säljs med en torktumlare som tillbehör. Plastpinnar sticker ut från skålens insida, vilket tillåter att håret viks runt prongarna cirkulärt när håret torkas med en torktumlare. Under ett antal år var detta den enda typen av diffusorfäste som var tillgänglig. Från 2009 har dock nya förbättrade diffusorer till konsumentmarknaden ökat. En är DevaCurl Deva Fixeringsfästet, som är i form av en mänsklig hand. Sedusa-diffusorn är en konformad fastsättning med plastspiralspetsar, vilket sägs ge curls mer form. Slutligen introducerade BaByliss ett lågt luftflöde 'värmare', som liknar en hårtork med ett stort munstycke.

Kostnaden för en diffusormodulering varierar från billig ($5) till måttlig ($30), medan Deva Fuser, som levereras med egen värmtork, väger in till en betydligt högre kostnad runt $190. Diffuseringsfästena passar de flesta blåsorkare med standardstorlek.

Torka håret med en diffusor

För att torka håret med en diffusor, börja med att placera fästet på hårets rotnivå med hårtorken på lägsta inställning, torkar ändarna av håret senast. Vik håret runt spetsarna i cirkulära rörelser när du torkar, var noga med att cirkulera diffusorn i samma riktning. För mer volym och lyft i hårets krona, luta huvudet upp och ner och applicera diffusorn på håret som redan är torkat och rikta luftflödet i riktning mot hårbotten.