Hur man blir avinträdda på dina ben

 

1.

Ta en varm dusch eller ett bad för att mjuka huden och håret på dina ben innan du försöker ta bort de ingrowna håren. Om badning inte är ett alternativ, applicera en varm kompress på det ingrown håret och det omgivande området på ditt ben.

2.

Använd en bomullsboll eller -platta för att torka ner ett par pincett med gnidningsalkohol. Gnidningsalkoholen tar bort eventuella smuts, bakterier och hår som kan vara på pincett.

3.

Arbeta långsamt med pincett för att försiktigt reta ut det ingrowna håret från benet. Ibland ser du slutet av det ingrowna håret under din hud. Andra gånger kan du behöva arbeta blint, med hjälp av den irriterade platsen på benet som en guide till var håret ligger. Om håret inte kommer lätt ut, bryta inte huden för att leta efter det.

4.

Ta lite alkohol på benet där du har tagit bort håret som ett tillägg mått på renlighet och säkerhet. Du kan också använda väteperoxid eller en antibiotisk salva för att förhindra infektion.

Invuxna hår är en risk med nästan alla typer av hårborttagningssystem, oavsett om det är rakning, vaxning eller användning av depilatory krämer. Ett ingrown hår är en kort, stubbig sträng som inbjuder sig i huden på dina ben, bikini eller andra delar av kroppen. Ingrowna hår kan vara smärtsamma och ibland kan bli smittade. Det är ganska lätt att bli av med ingrown hår på benen utan att orsaka smärta eller pinsamt röda märken.