Hur man flätar micro flätor

 

1.

Ta bort håret från sidan och blöt i varmt vatten i ca 20 minuter. Detta kommer att skölja bort eventuellt åtkomstfärg och beläggning på håret. Efter 20 minuter sätta håret i en handduk och pressa ut tillträdesvatten. Detta kommer också att göra håret lättare att fläta.

2.

Dela en tunn del av ditt hår (ungefär 1/2 tum beroende på hur liten du vill att dina flätor ska vara) horisontellt över längden på baksidan av ditt huvud från baksidan av hårlinjen. Placera resten av ditt hår i en ponnysvans ovanpå ditt huvud.

3.

Ta den här delen av håret och del 1½ cm av håret vertikalt från och med en sida. Detta bör ge dig en kvadrerad hårdel.

4. Dra en liten del hår från ditt flätande hår. Detta bör matcha eller vara något tunnare än den del av ditt eget hår som du flätar.

5.

Den här delen kan vara knepig. Ta avsnittet av flätande hår och vika det i halva delen av ditt eget hår så nära hårbotten som möjligt.

Ta nu flätningshår och linda det runt din egen hårsektion så att du i det ena håller ditt eget hår och å andra sidan har du båda halvorna av flätande håret.

7.

Du kommer inte att ha tre delar av håret, inklusive din egen. Börja att fläta sektionen tillsammans.

8. Fortsätt hela vägen ner ungefär 1 tum förbi längden på ditt naturliga hår och lämna resten av syntetiskt hår lös. Om det inte stannar ihop är det troligt att flätan är för tjock och du måste använda mindre flätande hår.

9.

Fortsätt processen med att avskilja och fläta kvadratiska sektioner tills ditt hår är klart.

När ditt hår är färdigt, använd din sprayflaska vatten för att blöta igen flätorna, vilket hjälper dem att hänga. Slå sedan en halsduk stram över ditt hår för att hålla flätorna nere.

Tips och varningar

  • Om flätningshåret du väljer är det för kortt när det är vikat i en halv försök med att vikas med en en gång i fjärdedel.
  • Gör gör inte flätor för små runt hårets kanter eftersom det kommer att dra ut håret.
  • Mikroflätor är en vacker och bekväm stil för ditt hår, men att ha det gjort på en salong kan vara ganska dyrt, var som helst från $150 till $200. Med mycket tålamod och de och rätt instruktion kan du göra det själv och spara ett bunt pengar!