Hur man syr spårhår

 

1.

Se min artikel om hur man väljer hår för flätor och väv.

2.

Del en 1½ tums sektion horisontellt över baksidan av ditt huvud Placera 1 ½ hårstycke i en ponnysvans.

3.

Nu över det avsnittet dela en mindre sektion horisontellt (cirka ½ tum tjock) och sätt resten av håret i en ponnyhöjd som lämnar ½ tumsdelen ut.

4. Dela det här avsnittet och krona båda halvorna inåt så att de möts i mitten och fläta varje cornrow till slutet av håret ger dig två flätor parallella med varandra.

5.

Korsa flätorna så att du har en 'X' och sy några stygn under och över din 'X' och släpp knut den.

När du har syt ner din 'X'. Spänn ändarna på dina flätor i huvudet parallellt med majsraden och sy under och runt detta för att sya dina bröd tätt till din majsrad så att du inte längre har några ändamål.

7.

Mäta nu och klippa spåret så att det passar längden på sy i tråden slängde spåret och knyta det. Sedan börjar du i ena änden av din cornrow, sy runt ett par gånger och knyta den. Nu börjar du sy under och över att sy spåret till cornrowen, var noga med att sy en några stygn runt 'X' -delen i din cornrow för att hålla den platt.

8.

När du har syt till den andra änden av cornrow syet under och runt några tider och dubbla knutar det.

Flytta upp till nästa hårsektion, återigen upprepa processen att avskilja en 1½ tums hårsektion för att gå ut och en ½ avsnitt av hår till cornrow.

10.

Gör detta tills du är nöjd med tjockleken på din hai r och hur bra ditt hår blandar sig. Om ditt huvudfokus är att lägga till längd behöver du nog endast 3 eller 4 spår för att nå mitt i huvudet. Om du letar efter tjocklek eller ditt hår är kort och svårt att blanda kan du behöva göra 6-8 spår. Det bästa är att du kan kontrollera efter varje spår för att avgöra om du behöver lägga till en annan för att uppnå önskat utseende.

11. När du är klar, blanda rakt hår platt järn din hår mot spårhåret och borsta det ihop. För att blanda lockigt hår, använd ett krulljärn eller rullar och fingrar kamma ut tills du är nöjd med matchen.

Tips och varningar

  • Säng en scarf täcker hela ditt hår och dina spår för att hålla håret snyggt och avskilt.
  • Lämna inte spår i mer än 4-6 veckor. Ta hand om spår som du vill ha ditt eget hår, var noga med att tvätta och konditionera det regelbundet.
  • Liksom mikroflätor får partiella vävningar vara mycket dyra om de görs på en salong (så mycket som $20 per spår). Om du är villig att investera tid och energi för att lära sig att göra det själv kan du få salongresultat för en bråkdel av priset.