Så här applicerar du ögonskugga som eyeliner

 

1.

Du behöver en speciell platt sminkborste för att göra denna teknik (se bild). Du kan få dessa speciella platta borstar i de flesta kosmetika, varuhus eller skönhetsbutiker.

2.

Fyll en tom sprayflaska med vatten.

3.

Spraya lite vatten på den plana sminkborsten. Ta en vävnad och torka av allt överskott av vatten. Du vill att penseln ska vara fuktig men inte droppa vatten.

4. Använd en mörk ögonskugga (helst svart eller brun för ett vardagligt utseende) och sätt in den fuktiga borsten i pott

5.

Ta nu borsten och lägg spetsen upp mot lockets öga. Titta ner något så att locket är smidigt och klart för ögonskuggan att appliceras på lockets kant.

6.

Tryck försiktigt på ögonskuggan i en tunn linje längs ditt lock (se bild). Knacka försiktigt försiktigt tills det bildar en snäv snäv linje. Voila! Du har ett vackert fodrad öga.

Tips och varningar

  • Du behöver inte nödvändigtvis använda mörkbruna eller svarta ögonskuggor som eyeliner. med olika färger för att skapa olika utseende.
  • Ibland vann du inte raden helt rätt. Det kan vara för tjockt eller kanske blev det smutsigt för mycket. Använd en q-tip genomvattnad i en viss ögonbindare för att rengöra kanten på linjen.
  • Eyeliner är ett utmärkt sätt att accentuera ögon och få dem att bli pop. Det kan emellertid vara en utmaning med att applicera eyeliner framgångsrikt.

    Flytande eyeliner kan smudsa för mycket och penna eyeliner kan se för tjockt ut. Använda ögonskugga som eyeliner å andra sidan är ett praktiskt taget dårligt sätt att applicera eyeliner. Plus, förutom att betona dina ögon, fördubblas det till och med som ett sätt att maximera användningen av din smink. Här är några tekniker för att få det här fantastiska och lätta att se ut.