Vad är effekten av conditioners på hår?

 

Konditioneringsgrunder

I århundraden har människor applicerat oljor i håret för att täta i fukt och förhindra torrhet. Idag är fördelarna med dessa oljor flaska och sålda som hårbalsam för att optimera hårets konsistens.

Det finns många olika typer av hårbalsam och varje har en annan roll och resulterar för användaren .

Fuktighetsgivare

Fuktighetsgivande kondensatorer innehåller fuktgivande medel, som bildar bindningar med vatten för att låsa fukt. Förutom att användas i balsam, används fuktgivare också i lotioner. Fuktgivande balsam används för att fälla fukt och hålla den i håret.

Rekonstruktörer

Tillsammans med namnet innehåller rekonstruktorer proteiner som tränger in i håret för att öka strukturen. Rekonstruktorer har de högsta proteinnivåerna, vilket betyder att de tränger in i håraxeln djupt och ger långvariga effekter än andra proteinbaserade balsam som bara släpper håraxeln.

Syrmedel

Dessa balsam försöker återställa balans på hårets yta. Om en persons hår utsätts för kontinuerlig förorening, solljus eller andra miljöpåverkan, kan mängden syra på håret öka, vilket gör att håraxeln stramas. Syremedlet reglerar pH-halten (surhet) till en mer normal nivå av 2,5 till 3,5.

Avlägsna balsam har samma effekt, men innehåller också polymerer som ger glans och glans till håret. Som framgår av de många typerna av balsam är det bäst att välja balsam baserat på Den önskade effekten. Mängden tid kvar i håret kan också bestämma balsamens effektivitet vilket gör det viktigt för användaren att följa anvisningarna.