Att göra kostymperor

 

1.

Placera parykklockan på Styrofoam-pigghuvudet. Placera locket som det verkar på ett mänskligt huvud. Sträcka hårspåren så att de blir platta. Mäta spåren mot pigghuvudet från nacken. Klipp spåret i önskad längd. Placera resten av håret på en plan yta.

2.

Vrid klipphårspåret till den sida som har ett djupt spår. Krama limet på spåren. Fäst spåren med limet till det uppmätta området på perukärlet. Håll spåret på plats med en hand och värm spåret med en handhållen hårtork.

3.

Ta de återstående hårspåren och mäta över det tidigare limmade hårspåret. Klipp ut detta hårspår och upprepa processen. Fortsätt att mäta och skära hårspåren tills hela Styrofoam wig-huvudet är täckt.

4.

Stil de limmade hårspåren för att täcka alla andra spår på toppen av huvudet. Klipp håret i önskad frisyr. Låt limet torka på perukan i minst åtta timmar.

5.

Smid det riktiga håret tillbaka genom att borsta tills det ligger platt. Om håret är långt, linda håret i en hästsvans. Dra päronen från Styrofoam wig-huvudet och placera locket ovanpå det riktiga håret. Stil in peruk i önskat utseende.

Tips och varningar

  • Tvätta perukan med varmt vatten en gång vartannat vecka.
  • Håll extra spår praktiska för att reparera förlorade spår från peruk.
  • Byt en frisyr snabbt genom att använda en kostym peruk. Dessa syntetiska bitar kräver ingen lim eller smink för att blanda sig i det naturliga håret. Paryckorna passar som ett lock över huvudet och de kommer i olika frisyrer.