Castoroljebehandling för hår

 

Val av Castor Oil

När du bestämmer dig för att använda en ricinoljahårbehandling, vill du välja rätt typ av ricinolja. Olika kvaliteter av ricinolja är tillgängliga för användning i kosmetika, hårvård, aromaterapi, medicin, mat, hushållsomsorg, trädgårdsarbete och tillverkning. Använd en ricinolja av kosmetisk eller terapeutisk kvalitet för hårfärg. Kosmetisk ricinolja är avsedd att användas i hudvård, kosmetika och hårfärg. Terapeutisk kvalitet liknar kosmetisk kvalitet, men är fri från kemiska tillsatser.Leta efter högkvalitativ ricinolja, helst organisk. Ekologiska standarder bör i de flesta fall leverera en högkvalitativ ricinolja på grund av reglerna för odling av kemikalier som inte är kemikalier. En kvalitetsricinolja har en klar, gul färg med en mild, naturlig växtlukt. Du bör inte lukta några kemikalier eller artificiella dofter. Efter applicering har ricinoljan inte en lungande doft.

Castor Oil Hair Behandlingar

En mängd olika ricinoljehårbehandlingsrecept finns tillgängliga för specifika hårbekymmer. Castorolja är mest populär som en konditioneringsbehandling. Ren renolja ensam tjänar som en fuktgivande balsam för torrt, skadat hår. Att tillsätta ricinolja till en kommersiell hårbalsam kan förbättra hårns fuktnivå. Du kan också blanda ricinolja med andra vegetabiliska oljor, till exempel olivolja, för en djup balsam.Om du lider av mjäll eller kliande hårbotten, kan ricinolja lindra obehaget. Blanda ricinolja med jojoba för en hårbottenbehandling. Rosemary eterisk olja fungerar också bra med ricinolja för att balansera hårbotten.
Användning av Castorolja Du kan applicera ricinolja på flera sätt under hårbehandling. Placera ricinolja i en ren hårfärg applikatorflaska för att fördela oljan genom håret med mindre spill under konditioneringen. Lägg ett duschlock över ditt hår och sitta under en fläkttorkare i 20 minuter för djup konditionering. Smut 1 droppe ricinolja på ändarna av ditt hår varje natt som en ljus daglig balsam. Om ditt hår känns torrt, applicera 2 droppar ricinolja till hela håraxeln.Applicera ricinolja med en bomullsboll för hårbottenbehandlingar. Detta kommer att minska röra och se till att du lägger oljan i hårbotten jämnt. Castorolja ger många fördelar för hår. Castorolja släpper hårkutiklet, lägger fukt, gör håret mer hanterbart och kontrollerar en fet skalp. Under århundradena skapade människor hårbehandlingar ur fröer från ricinusväxter, Ricinus communis, för hårväxt, håravfall, torrt hår och mjällproblem. Idag använder människor både ren ricinolja och kommersiell ricinoljahårbehandling. Hårbehandlingstypen bestämmer förberedelsen och appliceringen för maximala resultat.