Egenskaper av Crepe Ulltyg

  Crepe ulltyg, med inneboende egenskaper som betecknar god smak och funktion, gör stora kostymer, byxor, lätta jackor och elegant efter fem års klädsel. Ull är en av de 'bästa sakerna som någonsin skedde med skräddarsydda kläder', enligt en artikel i Cigar Aficionado. I slutet av 1700-talet gick kvinnor från att ha på sig siden och satiner för att ha på sig ull, och tyget fortsätter att bevisa sig. Crepe ull tar dig från konferensrummet till dansgolvet.

Utseende

Den finska väven av lätt till medelvikt crepeull ger den ett mycket elegant, polerat utseende vilket gör det till en ull av high-end affärsdrag för män och kvinnor. Den svagt grusiga ytan, som orsakas av tätt vridet garn, ger crepeull en väv som ofta har en glansig effekt, vilket ger utseendet på en fin, elegant duk.

Omsorg

Crepe ull kan vara renrengad eller handvaskt i kallt vatten om en kemtvätt inte finns tillgänglig. Det rynker inte lätt, vilket gör det till ett bra val för resan, oavsett om den bärs, rullas i en resväska eller hängs i en plaggspåse.

Funktion

Crepe ulltygdraperier på kroppen, så det är bekvämt att bära . Det är också ett bra val för chic kvällskläder. Det kommer att krama i kroppen, lätt skumma på bodice och höfter, så att en kjol som är utformad med crepeull kan svänga naturligt när du går eller dansar, särskilt när duken är skuren på förspänningen.

Komfort

Crepe ull är ett naturligt tyg som andas, så det kommer att hålla dig sval på sommaren och varm på vintern. Crepeull bär också bra. Självklart beror det på användaren, men om du inte överdriver dina fickor, ta bort din jacka och dra dina byxor upp i låret innan du sitter och alltid lagra dina crepeullsdrag eller klänningar på en bra trähängare, borde du få ett antal år av en välgjord kostym.