Hur man gör ett bad fizz eller bath bomb

 

1.

Blanda natron, citronsyra och majsstärk tillsammans i plastskålen. Bryt upp klumpar, efter behov.

2.

Lägg till 10-15 droppar av de valda eteriska oljorna. Om du föredrar en liten färg till badbomben, lägg till 10-15 droppar färgämne också. Blanda först med skedan och sedan med händerna för att se till att färgen och doften är jämnt fördelade.

3.

Torka blandningen med vatten lätt med sprutflaskan. Börja med bara en eller två sprayer, var försiktig så att du inte översprutar eller badbomben börjar bli fizz. Blanda omedelbart med dina händer. Fortsätt tills badbomben håller sig som en halvtorkig snöboll.

4.

Packa blandningen i formarna. Ta sedan försiktigt bort badbomberna från formen och placera dem på en matta med linjer med vaxpapper eller pergamentpapper. Låt torka 8-12 timmar eller över natten. Förvara i en ren, torr, lufttät behållare eller förpackning individuellt för gåvor.

Tips och varningar

  • Använd eteriska oljor och doft av kosmetisk kvalitet för att undvika irritation av känslig hud. Populära oljor inkluderar ros, lavendel, vanilj och citrus.
  • Badbombsformar finns i hantverksbutiker. Godisformar kan också användas. Försök använda olika former och storlekar.
  • Använd inte matfärger för att tona badbomberna. Om du gör det kan det leda till fläckar på kläder, badkar och hud.
  • Badbomber och badfiskar är ett av de bästa sätten att göra ett varmt bad bättre. Bakpulver mjukar vattnet och huden, medan de eteriska oljorna lindrar stressen. Att göra badbomber hemma är mer ekonomiskt än att köpa dem och de gör stora gåvor till mammor, systrar, mormor, lärare eller någon annan som har lite vila och avkoppling.