Hur man klär sig 'grön'

 

1.

Leta efter den senaste mode bambu. Bambu tyg är en naturlig textil gjord av bambu massa. Den är lätt och mjuk som silke. Men det andas och lättare att ta hand om. Det kan tvättas som bomull, men använd inte ett tygmjukmedel. Tyget är mjukt nog och tygmjukgörare hämmar det naturliga antibakteriella i det här bekväma tyget. Bambu är mer hållbar eftersom växeln växer snabbt, men tyget kommer slutligen att bryta ner utan resterande återstående avfallsmaterial.

2.

Handla för herrarnas och kvinnans stilar i alternativa bomullar. Odlingen av vanliga bomullsavfall förbrukar 25 \% av bekämpningsmedelsanvändningen i USA. Alternativa bomullar är mycket mjukare och andas bättre än konventionell bomull. Strikta regler förverkligas vid odling av bomullsavlingen med lite eller ingen gifter som används. Detta är bättre för bärarens ekologi och friskare

3. Sök efter hampväv i toppar, byxor, rockor, kjolar, hattar och påsar. Dessa bearbetas genom blötläggning och extraktion från hampplantan s stammar inte mycket annorlunda än hur det gjordes för tusen år sedan i Kina. Det här naturliga, biologiskt nedbrytbara materialet kommer ofta med linned eller dukstruktur.

4.

Kom också ihåg de mer välkända materialen som ull och silke och prova även soja och linfibrer.

5.

Du kan även hitta kläder gjorda av återvunna plastflaskor! Här är en baddräkt!

Dessa tyger kommer att kosta dig mer att köpa, men du hittar några bra texturer och stilar i material som är bra för dig och bra för dig planet.

Det finns en helt ny generation av ekologiskt medvetna material för kläder där ute. Och mycket av det känns ännu bättre än syntetiken!