Hur man slappna av afroamerikanskt hår

 

1.

Det första du vill göra innan du kopplar av håret är att inte klia din hårbotten några dagar före och kontrollera om det finns ont i hårbotten. Skrapa din hårbotten kan irritera det och möjliggöra obehag för dig. Också det är inte bra att koppla av hår som har ont i det. Det kan leda till håravfall och obehag.

Nästa, när du är redo att slappna av håret, ta vaselin och applicera längs håret och dina öron. Vaselin används som skyddsåtgärd för att hålla relaxeren från att irritera huden och öronen. Vaselin kan också användas som bas för hårbotten. För att göra detta, applicera vaselin i hårbotten för att undvika eventuella kemiska brännskador.

3. När hudskyddsmedlet har applicerats, dela håret i fyra olika sektioner. För att göra detta, gör en del från framsidan till baksidan av huvudet och sedan från öra till öra.

4.

Nästa, du vill följa anvisningarna som följde med Relaxer-paketet om hur man blandar och förbereder relaxen. Nu bör du kolla tiderna på hur länge du ska hålla relaxen i ditt hår och ställa in en timer. Om du gör det här kommer du att få en tidsram för hur länge du håller relaxern i för att förhindra brännskador.

5.

Börja tillämpa relaxer-sektionen genom att arbeta dig från tillbaka till framsidan. Var noga med att inte applicera direkt på hårbotten. Om du tidigare har avslappnat ditt hår, använd bara relaxen till den nya tillväxten. Om du inte har avslappnat ditt hår förr, kan du applicera relaxeren på allt håret.

6. När avslappningsanordningen har applicerats börjar du utjämna håret för att hjälpa dig krullen ut ur håret. Se till att du gör det snabbt så att du inte går förbi din tilldelade tid för ditt hår.

7.

När du har gjort utjämning, stiga ut hela relaxen från håret med varmt vatten . Inom relaxerpaketet finns det ett neutraliserande schampo för att tvätta håret med. Fortsätt att tvätta håret med det speciella schamponet för att avaktivera relaxeren och ta bort eventuella återstående relaxer från håret.

När all avslappnad har tagits bort kan du schampo och villkor ditt hår med din favoritprodukt, torka och sätt sedan som du vill.

Tips och varningar

  • Följ anvisningarna noggrant.
  • Applicera inte på hårbotten som har skadats.
  • Undvik kontakt med ögonen.
  • Använd inte på skadat hår.
  • Det genomsnittliga afroamerikanska håret är antingen kinkigt, lockigt eller vågigt. Att ha hår som detta kan ibland vara svårt att hantera så många väljer att använda kemiska rätare för att göra det mer rakt och hanterbart. En relaxer används för att kemiskt räta ut hår som är annars 'inte rak.' Relaxers kan göras i en salong av en licensierad beautician eller kan göras på privatlivet för personerna hem. Hur som helst, när de görs på rätt sätt kommer resultaten att komma ut underbara. ut steg om hur man korrekt slappna af afroamerikanskt hår.