Hur man tvättar hårfärg ut med schampo

 

1.

Bedöm skadorna. Om ditt hår är för mörkt eller för rött, kan du mjuka eller blekna hårfärgen med några enkla steg.

2.

Shampoo med den billigaste hårdaste shampooen du hittar. De flesta billiga schampon innehåller starka tvättmedel som hjälper till att försämra färgen. Skölj håret och låt shampooet suga in i minst fem minuter. Repetera om det behövs.

3. Om du fortfarande har för mycket färg, försök blanda din schampo med ättika i lika delar och skölj håret. Ättika innehåller naturliga syror som hjälper till att lösa hårfärgen.

4. När du har sköljt håret ordentligt, applicera en djup konditioneringsbehandling och lämna den i ditt hår. Om möjligt, lämna konditioneringsbehandlingen över natten. Balsamviljan hjälper till att mjuka ditt hår efter den hårda skrubben och hjälper även att hålla kvar kvarvarande hårfärg från att sjunka in i håraxeln.

5.

Tvätta ut balsam och sedan schampo ditt hår med ditt vanliga schampo och stil som vanligt. Vid denna tidpunkt bör din hårfärg ha blivit avsevärt.

Tips och varningar

  • Om du inte har billig shampoo till hands kan du använda skålen tvättvätska.
  • Mayonnaise är en bra ersättning för en djup konditioneringsbehandling och kommer att ha samma effekt.
  • Låt inte ditt hår tona i minst en vecka för att minimera permanent skada på ditt hår.
  • Om du har tänt ditt hår, kan du inte shampoo ut färgen.
  • Om du någonsin haft någon av dessa 'Åh nej, vad har jag gjort stunder' efter att ha experimenterat med hårfärg, här är hemmet lösningen. Det första steget är inte att panik. Det tar vanligtvis 24-48 timmar för hårfärgen att vara helt inställd. Det är därför som de flesta hem hårfärgssatser rekommenderar att du inte tvätter håret i en till två dagar efter att du har fått en ny färg. Det betyder att om du agerar snabbt kan du ta bort mycket av färgen innan den blir permanent.