Om Mineral Makeup Foundations

 

Funktion

Syftet med varje stiftelse är att utjämna hudtonen, för en mjukare och nära felfri hud. Mineral smink grundar är ett hälsosammare alternativ till konventionella stiftelser, som innehåller tillsatser som förvärrar känslig hud. Medan ingredienserna i regelbundna stiftelser kan orsaka fläckar, stannar mineral smink stiftningar inte porer eftersom de inte innehåller konstgjorda kemikalier, dofter eller färgämnen. Medan vissa mineralfyllnadsstiftelser fortfarande använder konserveringsmedel eller parabener (se Resurser), har de vanligtvis renare ingredienser än konventionell smink och är mindre benägna att orsaka hudirritation.

Identifiering

Mineral sminkfundament är förpackade i en mängd av sätt. De brukade oftast hittas i lös pigmentform i runda, genomgående behållare med en siffra, men nya förpackningsmönster på marknaden har gett köparna fler alternativ. Till exempel finns mineral sminkstiftelser också i kompakter som pressat pulver eller kräm-till-pulverformuleringar. Den flytande sorten kommer i flaskor som ibland är klämbara eller åtminstone toppade med en pump för enkel dosering. Det finns även tydliga cylindrar med en borstfäste på toppen. En vridningsrörelse släpper mineral sminken genom borsten, som också används för att applicera den.

Funktioner

Du kan köpa mineralsminkfundament i ren, medium eller full täckning beroende på dina behov eller önskemål. Du kan även finjustera opaciteten hos en mineralpulverfundament genom att använda det. Buffer det torrt på ditt ansikte med en kabuki borste ger dig den bästa möjliga täckningen. Doppa en fuktig svamp eller grundborste i pulveret ger dig medelstora täckningar. Att skapa en pasta ut ur grunden genom att använda en sprayflaska för att lägga till några droppar vatten på den mängd pulver du behöver ger dig en tyngre täckning. Applicera pastaen med en svamp eller grundborste, blanda när du går för att undvika strimmor och avgränsningar.

Överväganden

Få ut det mesta av din mineralfundament genom att investera i en mineralslöja. Dammat ovanpå mineralfundamentet sätter mineralslöjan det och håller det på plats hela dagen. Du får också den extra bonusen av en skinnkämpande produkt som håller ansiktsoljor under kontroll.
För att fullt ut absorbera fördelarna med ett mineralfundament på din hud, kanske du vill byta de andra produkterna i din skönhetsbehandling, som fuktkräm, till deras friskare motsvarigheter. Observera att även om ett kosmetiskt märkt 'organiskt' kan det fortfarande innehålla onaturliga ingredienser. Å andra sidan betyder etiketten 'naturlig' inte att produkten är helt fri från syntet. Titta specifikt på orden '100 procent organiskt' eller 'helt naturligt' när du köper friskare skönhetsprodukter.

Varning

Om du är särskilt noggrann om vad som händer på ditt ansikte, läs etiketterna på alla kosmetika du köpa. Ordet 'mineral' är inte en automatisk garanti för att din smink inte innehåller syntetiska konserveringsmedel. Du bör specifikt kontrollera ingredienserna i mineralfundament som kommer i flytande form. vissa av dessa litar fortfarande på parabener för att ge produkten en längre hållbarhetstid. Du kan också vara allergisk mot en vanlig mineral smink ingrediens som heter 'vismut oxychloride', vilket orsakar klåda hos vissa användare. Lyckligtvis säljs fler märken utan vismutoxidklorid, för att hålla fast vid kundens efterfrågan. Även om mineral smink har funnits sedan 1970-talet har det tagit lång tid att fånga en stor uppmärksamhet från köpare. På grund av populariteten av mineral makeup med konsumenter, kosmetiska märken som tidigare erbjöd endast konventionell smink - till exempel varuhuset märke MAC, och drogbutikerna Maybelline och Cover Girl - erbjuder nu också mineralfundament. Oavsett om du handlar i köpcentret eller online, kommer du sannolikt att hitta en mineral smink stift som passar dig.