Så här räter du upp tjockt hår

 

1.

Tvätta håret med hälften av det schampo du normalt använder. Fokusera på hårbotten och rötterna. Detta kommer att lämna de flesta av dina naturliga håroljor i ditt hår, vilket kommer att lägga till glans och göra det lättare att arbeta med.

2.

Använd samma eller något mer balsam än normalt . Välskött hår kommer att beter sig och den extra balsammen skyddar den mot det plana järnet.

3.

Handduk torka håret och lägg till ett inbäddat balsam, helst en anti-poof forumal. Sunsilk och Aussie gör bra inloppskonditioneringsapparater som är överkomliga också.

4.

Torka håret med en låg värme och rund pensel. Blås torr från ovan för att rätta ditt hår. För att torka hårets underlager kan du vända håret, men begränsa det eftersom det bara gör håret poofier.

5. Använd järnspray på ditt hår för att skydda det från värmen. Separera ditt hår i sektion med hjälp av hårspännen, dela håret i topp, mitt och underlag. Börja raka de nedre lagren först.

6.

Slå på ditt plana strykjärn, tjockare hår behöver den högsta värmen. Plana strykjärn med tjockare paddlar kommer raka håret snabbare, men kan lämna 'stötar' nära hårbotten. Tunna paddlar ger ett jämnare utseende, men kan ta längre tid. Välj den bästa modellen för dig.

7.

Gå långsamt och upprepa vid behov. Håll färdiga och oavslutade sektioner separerade för att undvika att använda för mycket värme på ditt hår.

8. När allt ditt hår är rakt, se till att alla hårklipp är ute och stil som du vänligen.

Tips och varningar

  • På fuktiga dagar kan verkligen lockigt tjockt hår återgå till sin ursprungliga stil. För att undvika detta, försök med en annan päls av anti-poofgel eller hårspray när du är färdig med rätningen.
  • Tro det eller inte, plattjärn kommer att värma håret tillräckligt för att bränna fingrarna. Var noga med att röra nyfiken rakade strängar.
  • Slå av och dra ur strykjärnet när du är klar. Det verkar dumt, men otaliga husbränder börjar i badrummet.
  • Runt, glänsande hår är ett varmt utseende från Hollywood och många flickor med tjockt, lockigt hår känner att de inte kan få det här utseendet. Det tar tid men du kan få det helt raka håret du ser i tidningarna.