Så här tvättar du en läderväska

 

1.

Ta bort allt från alla fickor i din väska. Kom ihåg att plånböcker har massor av fack du kanske glömmer. Det sista du vill ha är att ta itu med fläcken kvar av en kulspetspenna som du lämnat inuti när du tvättar påsen.

2.

Dra ut tygfodret från handväskan. Om det är ordentligt förankrat inuti, lämna det ensamt. Men de flesta påsar har ett innerfodral som du kan invertera bara för tider som dessa. Dessa är vanligtvis gjorda av tyger som lätt kan rengöras hemma.

3.

Tvätta fodret med mildt tvålvatten. Du måste ta hand om att du inte får läderdelen våt som du gör. Bara våt fodret ner och massera lite tvål. När du sköljer, ser du mycket gammal smuts och vet att du har gjort ett bra jobb.

4.

Vrid fodret och låt det torka helt. Du vill verkligen inte lägga tillbaka ett fuktigt fodral i din läderväska.

5.

Köp läderrenare. Du kanske har några runt det hem du annars använder för möbelvård Det finns två alternativ du kan träna. Du kan antingen köpa en flaska och använda en mjuk trasa eller använda de fuktiga läderrengöringsdukarna du hittar i många butiker. Den typ av dukar som är avsedda för användning på läderbilsstolar gör det trick också. Använd denna trasa för att rengöra din läderväska med försiktighet. Låt handväskan torka. Repetera med mer läderrenare, om det behövs.

Du har tagit din helt nya läderväska ut till middag på en speciell natt. Du har ingen aning om hur salladsdressningen hittades i väskan. Men nu tittar du på en stor fläck. Eller kanske har du haft din väska en stund, och du vill bara rengöra den för att återställa glans. Oavsett anledning kan du göra en läderväska, men du måste vara försiktig.