Afroamerikansk hårvård för barn

 

Tvättning

Afroamerikanskt hår behöver inte tvättas ofta. Tvätta håret var fem till sju dagar är tillräckligt för att behålla fukt. Tvätta afroamerikanskt hår varje dag eller till och med varannan dag kan orsaka att håret förlorar sina naturliga eteriska oljor. Ett mildt schampo, helst utan sulfater, bör användas. Afroamerikanskt hår måste vara konditionerat. Konditionering hjälper håret att hanteras.

Fuktgivande

Den viktigaste delen av att ta hand om ditt barns afroamerikanska hår är fuktgivande. De snäva och lockiga trådarna i afroamerikanskt hår överför inte lätt det väsentliga oljor bildas i hårbotten till resten av håret. Undvik fuktighetskräm som innehåller petroleum eller mineralolja, dessa ingredienser bara täppa till hårbotten, vilket gör det svårare för det att producera eteriska oljor. Utför naturliga oljor som jojoba. Massera oljor i håret och hårbotten kommer också att bidra till att stimulera mer hårtillväxt. Var noga med att få fuktighet regelbundet för att undvika hårbrott. För att förhindra torrhet, låt ditt barn sova på en siden eller satin kudde i stället för en av bomull.

Styling

Afroamerikanskt hår är bräckligt. För att undvika att skada ditt barn, avlägsna håret endast när det är vått. Avskärning av håret i fyra lika delar förenklar avskiljningsprocessen. Använd en välskalad kam eller en borste med brett avståndhåret. Att hålla rötterna fast medan du borstar eller kammar kommer att hålla dig från att skada barnet. Många afroamerikanska barn väljer flätade stilar, som är lätta att underhålla. Braids hjälper till att sänka antalet dagliga manipuleringar av ditt barns hår. Se till att inte håret är för hårt eller i mycket små sektioner. För mycket spänning kan orsaka hårbrott. Afroamerikanskt hår tenderar att vara kinkigt och tätt spolat. Håret är mycket mer ömtåligt, vilket kräver en mild touch. Målet att ta hand om ett barns afroamerikanska hår är att främja en hälsosam hårväxt samtidigt som det orsakar lite eller ingen smärta för barnet.