Canola Oil Hair Behandlingar

 

Fördelar

Förutom den låga kostnaden är en av de största fördelarna med att använda canolaolja på håret att den är helt naturlig och innehåller inga färgämnen, parfymer eller andra konstgjorda ingredienser. Med alla shampooing , torkning, färgning, blekning och hett strykning som håret utsätts för, det är lätt att förstå behovet av den typ av djup konditionering som heta oljebehandlingar med canolaolja kan erbjuda. En annan fördel med canolaoljebehandlingar är att de kan åstadkommas utan en stor investering i tid och i privatlivet för ditt eget hem.

Ingredienser

Det finns ett antal olika recept för canolaoljahårbehandlingar. En del lista kanolaolja som huvudkomponent medan andra använder canolaolja i kombination med andra oljor och ingredienser. Blandning av lika delar canola och olivolja kan vara mycket effektiv. Andra recept kan kräva ingredienser som mosade avokado, honung eller äggulor. Förutom dessa ingredienser kräver de flesta recepten en bred tandkam, en glasbehållare, en mikrovågsugn och en varm handduk.

Metod

En baskonsolhårbehandlingsbehandling kräver cirka 6 msk canolaolja eller en blandning av tre matskedar av canolaolja och olivolja. Värm oljan genom att placera den i mikrovågsugnen högt i ca 15 sekunder, eller tills det är något varmt men inte skållande varmt. Medan oljan är uppvärmd, kasta handduken i torken så att den är fin och varm när det behövs. När du har kontrollerat att oljan är cool nog att hantera, häll den i dina händer och arbeta den genom ditt hår. Kamma den resten av vägen igenom med en brett tandkamma. Vikta bara upp huvudet i den varma handduken och vänta 30 minuter. Efter det handlar det bara om att tvätta håret som du normalt gör. Vanlig canolaolja kan göra mycket mer än att steka mat. Hot oljebehandlingar är ett bra sätt att bekämpa torrhet, splittrade ändar och brott. Medan över disken kan hårbehandlingar vara mycket dyra kan billig canolaolja fungera som en grundläggande ingrediens för hemmagjorda torra hårmedel. Även om resultaten kan variera beroende på hårets ursprungliga tillstånd, säger förespråkarna av canolaoljahårterapi att det är möjligt att få bra resultat från det här gemensamma köket.